Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αλληλέγγυα η ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία των συντακτών

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται αλληλέγγυα στις απεργιακές κινητοποιήσεις του δημοσιογραφικού κλάδου, που πραγματοποιούνται διεκδικώντας τις ατομικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που το σύνταγμα τους δίνει, καθώς και την αξιοπρέπεια στη δουλειά και το λειτούργημα που επιτελούν, αναφέρει σε ανακοίνωση και συνεχίζει:

Αυτή την περίοδο της κρίσης που πολλοί εκμεταλλεύονται, ώστε να μην αφήσουν κανένα δικαίωμα στους εργαζόμενους, πρέπει όλοι μαζί να αντιταχθούμε και να σταθούμε απέναντι στις λογικές των «νταβατζήδων» και «αφεντάδων» από όποια πλευρά κι αν βρίσκονται.

Προειδοποιούμε όλους ότι στις πλάτες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δεν μπορεί να παίξει κανείς και δεν μπορεί να είναι αυτοί που θα «πληρώσουν το μάρμαρο» και να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα του ξεκαθαρίσματος των «βαρόνων» των ΜΜΕ με την Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι που τα τελευταία χρόνια έχουν νιώσει το πογκρόμ των διώξεων σε όλα τα μέσα, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά, είναι η πραγματική περιουσία όλων των ΜΜΕ και έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους με αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να διεκδικούν τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο.

Οι δίκαιοι αγώνες, με ενότητα αλλά και ειλικρινείς προθέσεις εκ μέρους όλων, μπορούν να έχουν δυναμική τέτοια που να αλλάζει τις βουλήσεις της κάθε μνημονιακής πολιτικής που φέρνει αναξιοπρέπεια, φτώχεια και συνθήκες μεσαίωνα στην εργασία.

Ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων των ΜΜΕ και των σωματείων μελών της, στις ενώσεις των  συντακτών και του διασωματειακού απέναντι στις δολοπλοκίες, τα συμφέροντα και τον αυταρχισμό όσων θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση και τον πολιτισμό.


Θα πάρουμε πρωτοβουλία ώστε να συντονιστεί ένας αγώνας πολύπλευρος, με κύριο στόχο την απαίτηση της κοινωνίας για ελεύθερη ενημέρωση και πολιτισμό σε όλα τα μέσα, με αιχμή του δόρατος τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, με την απαραίτητη συμμετοχή της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: