Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τα Συνδικάτα στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες


ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΣΠΕΡΤ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

                                                                 Αγία Παρασκευή, 01/10/2015

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΡΤopen και η ΕΣΤΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΤ σας καλούν για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η κοινωνική ευαισθησία από τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία που συμμετέχει ενεργά στην ανακούφιση των προσφύγων ώστε να απαλύνει τον βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα τους, τις κακουχίες και την εκμετάλλευση, είναι συγκινητική, παρά την κρίση που ζει ο καθένας και έχει φτάσει στα όριά του από τις μνημονιακές πολιτικές.

Όλοι όμως πρέπει να κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια και να σταθούμε αλληλέγγυοι και αρωγοί.


Συγκεκριμένα, συγκεντρώνονται :
-       Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης : ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες, σταφίδες, ξηροί καρποί.
-       Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια, σαπούνι, σαμπουάν).
-       Παιδικά είδη : Βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, παπούτσια – ρούχα, παιδικές αντιβιώσεις, κρέμες για συγκάματα, γάζες, ταλκ, πάνες, μωρομάντηλα, καροτσάκια, μάρσιποι, μπιμπερό, χαρτί, μαρκαδόροι, πλαστελίνες, ξυλομπογιές, κούκλες, λούτρινα και άλλα παιχνίδια που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν.
-       Είδη ένδυσης, αδιάβροχα, υπνόσακοι, παπούτσια κλειστά, κλινοσκεπάσματα.

Εκτός των ανωτέρω, αν θα προσφερθούν άλλα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, λάδι κλπ) αυτά θα δοθούν για τις ανάγκες σίτισης των προσφύγων στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην ΕΡΤopen, στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στην οδό Μεσογείων 463 στον 1ο όροφο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Με την ΠΟΣΠΕΡΤ : 210 6066828 & 210 6066274
Με την ΕΡΤopen : 2106002909 & 210 6002910








ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ποτέ ρατσιστές. Κάλεσμα για συντονισμό παρέμβασης σωματείων και συλλογικοτήτων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό Δευτέρα 5/10, στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, η πλ. Βικτωρίας είναι ένα από αυτά τα μέρη, από όπου ελπίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε τις φτώχειας είτε πολεμικών συγκρούσεων. Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν χώρες γιατί δεν μπορούν να ζήσουν σε αυτές, χώρες διαλυμένες από τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του «πολιτισμένου» κόσμου και των οργανισμών του, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ αλλά και περιοχές του πλανήτη που τις έχει συντρίψει η καπιταλιστική βαρβαρότητα και οι αποικιοκρατικού τύπου πολιτικές.

Οι φράκτες, η συνθήκη του Δουβλίνου -που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στις χώρες πρώτης υποδοχής-  η FRONTEX, το σύστημα ασύλου, οι επαναπροωθήσεις, η σκλήρυνση των συνοριακών ελέγχων, η καταστολή στα σημεία διέλευσης, είναι το σκληρό κατασταλτικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Γι’ αυτό:

1.             Παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σύσκεψη συντονισμού τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη, στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα), τα εργατικά σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις εργατικές λέσχες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές συλλογικότητες, κάθε συλλογικότητα και πρωτοβουλία, κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να συνεισφέρει ώστε να συντονίσουμε την αλληλεγγύη μας και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών των πληθυσμών, για να συμβάλλουμε στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική και αντιπολεμική πάλη των εργαζόμενων των σωματείων μας και του λαού μας.

Οι μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Αθήνα, η εκμετάλλευση από κυκλώματα είναι μεγάλη, ενώ κράτος και ΕΕ με τη στάση τους επιδεινώνουν τα προβλήματα με το κλείσιμο τον συνόρων και τις ακυρώσεις δρομολογίων. Θεωρούνται παράνομοι (ή κοινωνική απειλή), δεν τους παρέχονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ζωής και επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα να γίνονται θύματα φασιστικών ή ρατσιστικών επιθέσεων (πολλές φορές ακόμα και από τις αρχές).

Επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας, όχι με όρους φιλανθρωπίας, αλλά βιώνοντας τα ίδια προβλήματα με τους μετανάστες με τον δικό μας τρόπο (και προφανώς σε άλλη ένταση), να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον στον αγώνα για ένα κοινό καλύτερο μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω παίρνουμε ακόμα τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

2.    Καλούμε τα σχολεία μας να συλλέξουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής τα οποία θα συγκεντρώσει το σωματείο μας

Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για:


•    Συσκευασμένα Τρόφιμα (όχι γλυκά)
•    Γάλατα
•    Σερβιέτες- Πάνες – Μωρομάντηλα –Μπιμπερό
•    Οδοντόβουρτσες – Οδοντόκρεμες

•    Αντισηπτικά
•    Αδιάβροχα
·        βασικά φάρμακα

3.    Δημιουργούμε επιτροπή στο σύλλογο μας για να συντονίσει όλα τα παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια: