Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

εργοδοτική κατρακύλα στην εφημερίδα "ΓΑΥΡΟΣ, με την ευγενική χορηγία της ΕΣΗΕΑ?"


 ...λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή...


"Ψαλίδι" σε μισθούς και δεδουλευμένα στον ΓΑΥΡΟ και εκβιασμοί

Τα... παπαγαλάκια διαλαλούν δεξιά και αριστερά ότι στον ΓΑΥΡΟ ξημερώνει μια νέα εποχή μιας και ο όμιλος Κουρτάκη (Παραπολιτικά, Επένδυση κ.α.) αναλαμβάνει τις τύχες της εφημερίδας, ωστόσο, οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι, συνεχίζουν να υφίστανται τη... βία της εργοδοσίας.
Οι περισσότεροι από αυτούς δέχθηκαν μειώσεις στα δεδουλευμένα (σ.σ. μιλάμε ακόμα και για 12 μήνες) που ξεπέρασε το 30% και μείωση μισθού 20% για να "συνεχίσουν να έχουν δουλειά" και "για να πάρουν έστω αυτά τα λεφτά", όπως τους είπαν.
Και λέμε οι περισσότεροι, γιατί κάποιοι... φίλοι του εκδότη δεν πειράχθηκαν. Η ΕΣΗΕΑ που γνωρίζει την κατάσταση, δεν επεμβαίνει φυσικά, αφού δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία. Στα χέρια των ανθρώπων της Ένωσης έφτασε το περιβόητο συμφωνητικό για τα δεδουλευμένα και οι συμβάσεις δανεισμού, χαρακτηρίστηκαν απαράδεκτες, αλλά από ουσία τίποτα.
Η ουσία είναι, πάντως, ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι, δέχθηκαν το εκβιαστικό δίλημμα που τους τέθηκε, να πάρουν δηλαδή τα χρήματα που τους πρόσφεραν ή αλλιώς τίποτα. Διότι ακόμα και κάποιοι που δεν συμφώνησαν, άκουσαν έκπληκτοι να τους λένε "αυτά είναι τα λεφτά, αν δεν σας αρέσει στα δικαστήρια".
Όλα αυτά γίνονται κάτω από τη μύτη των οργάνων των δημοσιογράφων (ΠΣΑΤ-ΕΣΗΕΑ) που παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν, δεν κάνουν τίποτα. Μάλιστα πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο γάμος του ομίλου του Κουρτάκη με την εφημερίδα του Πίκουλα, είχε τις ευλογίες κάποιων μέσα από την ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι μάλιστα συνέταξαν και τα χαρτιά των διαδικαστικών. Είπατε τίποτα;
Θα επανέλθουμε με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες...

Ο... Βάζελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: