Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τον Αγγελιοφόρο

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των  108 εργαζομένων του "Αγγελιοφόρου" στους οποίους η οικογένεια Μπακατσέλου ανακοίνωσε το "κλείσιμο" της εφημερίδας.

Ο τίτλος για το τέλος της εφημερίδας της Θεσσαλονίκης σίγουρα δεν μπορεί να έχει happy end όταν 108 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, χάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται στο δρόμο, κυριολεκτικά μέσα σε ένα απόγευμα. Οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται εδώ και δυο χρόνια με μειώσεις μισθών, απολύσεις, εθελούσιες εξόδους, ατομικές συμβάσεις εργασίας και μορφές ελαστικής εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό ο Βασίλης Μπακατσέλος, γιος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Μπακατσέλου και ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε στο προσωπικό της εφημερίδας, το οποίο παραμένει απλήρωτο εδώ και οκτώ μήνες, πως η επιχείρηση προχωρά σε παύση πληρωμών και πως εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει στα δικαστήρια αίτηση πτώχευσης.

Το "τέλος" της εφημερίδας είχε προαποφασιστεί και είχε τη σύμφωνη γνώμη των συγκροτημάτων Μπόμπολα (Πήγασος) και Ψυχάρη (ΔΟΛ) - συνιδιοκτήτες του εντύπου. Όπως αποδεικνύεται οι υποσχέσεις για εξεύρεση "βιώσιμης" λύσης ήταν πλασματικές και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Το "κλείσιμο" του "Αγγελιοφόρου" αλλάζει το χάρτη της ενημέρωσης στην Βόρεια Ελλάδα και αποδυναμώνει τη φωνή της ίδιας της Θεσσαλονίκης.
Το ΕΚΘ καλεί τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας να ανακαλέσει την απόφασή του για το "κλείσιμό" της και ξεκαθαρίζει πως θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και των Σωματείων τους  με στόχο να κρατήσουν τη δουλειά τους και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια: