Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

24ωρη προειδοποιητική απεργία ΕΣΗΕΑ - ΕΣΠΗΤ

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2015 έως της 6 π.μ. του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιούν η Ε.Σ.Η.Ε.Α. και η Ε.Σ.Π.Η.Τ., μετά από συνεννόηση με την Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλαίσιο της επιστολής και της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας για πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η απεργία πραγματο-ποιείται:
Στην ΕΡΤ Α.Ε.
στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιο-τηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του) στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα Γραφεία Τύπου Υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα Γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό) στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ σε όλους τους ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς και σε όλα τα συνδεόμενα sites

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή.


Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στηρίζει την ΕΣΗΕΑ, και την ΕΣΠΗΤ για τη σημερινή 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για την Αττική και την ΕΣΗΕΜ-Θ για την 4ωρη στάση εργασίας.


Η ΠΟΕΣΥ καλεί και πάλι την κυβέρνηση να απαλείψει από το σ/ν για τις "αδειοδοτήσεις των καναλιών" τις διατάξεις που μπορούν να μετατρέψουν δημοσιογράφους σε δημόσιους υπαλλήλους. Παράλληλα, να διασφαλιστούν η λειτουργία των δημοτικών καναλιών και οι θέσεις εργασίας σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: