Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Η δύσκολη νύχτα της 6ης προς την 7η Νοεμβρίου 2013



Δύο χρόνια μετά, νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε για εκείνη τη νύχτα της 6ης προς την 7η Νοεμβρίου του 2013.

 Ότι κάποια στιγμή θα έμπαιναν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο ήταν αναμενόμενο (και για να μην ξεχνιόμαστε το είχαν ζητήσει και στον τηλεοπτικό αέρα της τότε ΔΤ κάποια φυντάνια "συνάδελφοι").

Η από ημέρες πριν την εισβολή, διαμορφωμένη συλλογική άποψη της μικρής και "ανώνυμης" ομάδας που τροφοδοτούσε την ιστοσελίδα ertopen ήταν ότι δεν έπρεπε με τίποτα να μένουμε πιά μέσα στο Ραδιομέγαρο, ούτε σε περίπτωση εισβολής να τρέχουμε σε συγκεντρώσεις έξω από αυτό παρατώντας την διδικασία αναρτήσεων - ενημέρωσης, γιατί έτσι θα έμενε παγωμένη η ιστοσελίδα την ώρα που θα ήταν το πιο αναγκαίο εργαλείο.

Για το λόγο αυτό, αλλά και για αντιμετώπιση κάποιας τυχαίας "στραβής", πχ διακοπής ρεύματος στις περιοχές που έμεναν μέλη της συντακτικής ομάδας, ή βλαβών στο διαδίκτυο, ή στους υπολογιστές και στικάκια είχαν επιστρατευτεί και ίντερνετ καφέ είχαν «χαρτογραφηθεί» και γείτονες αλληλέγγυοι ήταν σε επιφυλακή για χρήση των δικών τους υπολογιστών και δικτύων.

 Έτσι ενώ η εισβολή έγινε περίπου στις 4.15πμ, με τα τηλέφωνα που έπεσαν το ertopen την είχε αναρτήσει περίπου στις 4.35 – 4.37πμ και από εκεί «δούλεψε» στο διαδίκτυο και τα social media και εγερτήρια με SMS έγιναν.

"Μαρτυρία από τα μέσα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: