Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Aνακοινώσεις ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ και ΕΣΗΕΑ


φωτο από διανομή των Financial Crimes στα γήπεδα, στους αθλητικούς συντάκτες


1)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εισαγγελική εντολή που επιτρέπει να βιντεοσκοπούνται οι διαδηλώσεις από αστυνομικά όργανα και το οπτικοακουστικό υλικό να χρησιμοποιείται σαν αποδεικτικό στοιχείο για τυχόν «άνομες πράξεις» των συμμετεχόντων.
Είναι φανερό ότι ο αληθινός στόχος του μέτρου αυτού είναι να αποτρέψει τους εργαζόμενους τους φοιτητές, τους μαθητές και γενικότερα τον κόσμο, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα για τον κλάδο μας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο και αυτή ακόμα την ζωή των εργαζομένων στα τηλεοπτικά συνεργεία, των δημοσιογράφων, και των άλλων τεχνικών που καλύπτουν τις πορείες με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου και μόνο.Ζητάμε την άμεση απόσυρση του μέτρου αυτού που μόνο κοινωνική αναστάτωση μπορεί να επιφέρει.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε




2)Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας για τους συναδέλφους που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «SPORTIME FM 89,2» ιδιοκτησίας «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Α.Ε.» από την 6.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2007. Παράλληλα, αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες «SPORTIME» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ», καθώς και στο site του Ομίλου.
Το Δ.Σ. της Ένωσης κατέληξε στις αποφάσεις του αυτές, αφού εξάντλησε κάθε όριο υπομονής και αντοχής μπροστά στην αντεργατική και αντισυμβατική συμπεριφορά της εργοδοσίας και τον εμπαιγμό των εργαζομένων.
Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της, οι συνάδελφοί μας, που εργάζονται στα παραπάνω μέσα, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι έως και 4 μήνες (!), ενώ συνεχείς είναι οι απειλές για κλείσιμο του σταθμού και των εφημερίδων που δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας.
Πέραν δε όλων αυτών αποτελεί σκάνδαλο η συχνή και επαναλαμβανόμενη αλλαγή επωνυμίας Ανωνύμων Εταιρειών του Ομίλου με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αστραπιαία αλλαγή του τίτλου της ιστορικής «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ» σε απλή … «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» (!).
Συνέπεια όλων των ανωτέρω αποτελεί η απόλυση των συναδέλφων Κωνσταντίνου Μπάκου και Γεωργίου Μανετάκη από την εφημερίδα «SPORTIME» και, μάλιστα, χωρίς αποζημίωση!!!

3)Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει με τον εντονότερο τρόπο την αντεργατική, αλλά και κατάφωρα παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Ελένης Λεοντίτση από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9», ύστερα από οκτώ χρόνια εργασίας στο σταθμό, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει το νόμιμο δικαίωμά της για την καταβολή της αμοιβής της εργασίας του Σαββάτου και της Κυριακής!!!
To ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στον Ρ/Σ ALPHA 98,9 για την 8η Νοεμβρίου 2007, ημέρα Πέμπτη και να καλέσει σε Γενική Συνέλευση όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ALPHA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: