Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Εργασιακή ενημέρωση


Προς το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι
όπως γνωρίζετε και προκύπτει και από την πρόσφατη ανακοίνωσή σας για το ασφαλιστικό, η ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για το θέμα αυτό, δημιουργεί εύλογη ανησυχία στον κλάδο. Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε στην ανακοίνωση, χρειάζεται έγκυρη ενημέρωση και όχι φημολογίες και παραπληροφόρηση, που δημιουργούν εντυπώσεις.Σας απευθυνόμαστε γιατί μάθαμε για διαγραφή από τον ΕΔΟΕΑΠ, συναδέλφων μας μελών της ΕΣΗΕΑ, που εργάζονται σε περιοδικά. Πόσοι συνάδελφοι έχουν διαγραφεί από τον ΕΔΟΕΑΠ και με ποιο σκεπτικό, είναι το ερώτημα το οποίο σας απευθύνουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι η διαγραφή συναδέλφων από τον ΕΔΟΕΑΠ σε μία περίοδο όξυνσης του ασφαλιστικού από την πλευρά της κυβέρνησης, δημιουργεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στον κλάδο. Περιμένοντας να
μας ενημερώσετε σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Financial Crimes



2)Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (νο32) των Financial Crimes, με
πρωτοσέλιδο «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία τις συντάξεις, τις ζωές μας»,«Όλοι στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη».Στα περιεχόμενα περιλαμβάνονται τα άρθρα:

-Ασφαλιστικό:οι ευθύνες της πολιτείας (Γκουίντο Τσιόφφι)
-Για το ΤΣΠΕΑΘ (Μωυσής Λίτσης)
-Για τον ΕΔΟΕΑΠ (Λήδα Μοσχονά)
-Ανοίγει η όρεξη των ασφαλιστικών εταιρειών (Κώστας Σαρρής)
-Κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας (Νάσος Μπράτσος)
-Το συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ και η συνέχεια (Ειρήνη Φωτέλλη)
-Το ραντάρ των Financial Crimes (συλλογικό)


Πρώτη εξόρμηση με το νέο τεύχος έγινε στη συνέλευση της ΕΠΗΕΑ την Κυριακή 18 Νοέμβρη, όπου εκτός από τη διανομή του τεύχους, στην παρέμβασή της η Γιάννα Σακελλαρίου, εργαζόμενη στο ΔΟΛ, ανέλυσε τις θέσεις των Financial Crimes για το ασφαλιστικό και το συνδικάτο Τύπου. Επί της ουσίας δεν ήταν συνέλευση, αλλά συζήτηση διότι δεν υπήρχε απαρτία. Έγιναν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Ν.Κιάο και τη νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΤΥΜ. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σε διάφορα ΜΜΕ.


3)ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ: εκδήλωση για το ασφαλιστικό διοργανώνουν την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ οι Financial Crimes, με συμμετοχή ομιλητών από όλα τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ. Νεώτερα με επόμενη ανακοίνωση, βάλτε το όμως στην ατζέντα σας από τώρα.

4)καπηλεία των αρχικών της ΕΣΗΕΑ, από την λεγόμενη «ένωση συντακτών ημερήσιας ενημέρωσης Αττικής», διεύθυνση Αριστοτέλους 22 πλ.Βάθης. Τί θα κάνει η πραγματική ΕΣΗΕΑ, θα αφήσει αυτό το φρούτο να παίζει με τα αρχικά της?


5)Αυτή την βδομάδα, μικτό συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ την Τετάρτη, συνέλευση δημοσιογράφων στην ΕΡΤ την Πέμπτη, συνεδρίαση του διασωματειακού των ΜΜΕ και μάζεμα των Crimes την Παρασκευή με θέμα την οργάνωση της εκδήλωσης για το ασφαλιστικό και τις εξελίξεις στην ΕΣΠΗΤ.


6) Σε επόμενο newsletter η θέση μας για τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην ΕΣΠΗΤ (να το συζητήσουμε συλλογικά πρώτα στο μάζεμα των crimes).

Δεν υπάρχουν σχόλια: