Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Παρεμποδίσεις στη δουλειά


Επιστολή ΕΣΗΕΠΗΝ
Προς
τον Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε.
κ. Κων/νο Ματάλα

Κύριε Πρόεδρε

Με μια ξαφνική κι εντελώς αναιτιολόγητη απόφαση, η διοίκηση της εταιρείας « Ολυμπιακά Ακίνητα», αποφάσισε την παραμονή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος (Σούπερ Λίκγα), να κλειδώσει δύο από τα δημοσιογραφικά BOOTH που βρίσκονται στο Παγκρήτιο Στάδιο και τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ ζητεί απ΄τον επόμενο αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο ( Εργοτέλης-Άρης 14/09) να δοθούν προς χρήση τα δημοσιογραφικά θεωρεία στους συναδέλφους, όπως ορίζει ρητά ο ΚΑΠ.
Δεν θα ανεχθεί να φιλοξενούνται στους συγκεκριμένους χώρους αθλητικοί ή πολιτικοί παράγοντες, αστυνομικοί ή άλλοι παρατρεχάμενοι που αναζητούν στέγη για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες –κατά καιρούς – καιρικές συνθήκες.
Τα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν είναι χώρος φιλοξενίας ή τόπος δημοσίων σχέσεων, διαφόρων άσχετων με το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ούτε και δικαιούται κάποιος να τα κλειδώνει ( όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος των Ολυμπιακών ακινήτων κ.Ματάλας ) λες και είναι το σπίτι του η το εξοχικό του.
Ζητούμε τη συνδρομή της ΠΑΕ ΟΦΗ και της Διεθνούς Ένωσης Εργοτέλης ώστε να λυθεί μια κι έξω το ζήτημα των Δημοσιογραφικών Θεωρείων και πιστεύουμε πως ο ΠΣΑΤ που έχει ήδη προφορικά ενημερωθεί , θα πράξει τα δέοντα.
Ο Πρόεδρος : Απόστολος Βουλδής Ο Γεν. Γραμματέας: Ζώης Μαρίνος


Θεσσαλονίκη, 29 Αυγούστου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΣΗΕΜ-Θ


Tην ανάγκη να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την απρόσκοπτη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, τόνισε σε όλες τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ της Βόρειας Ελλάδας η ΕΣΗΕΜ-Θ.
Με επιστολή του, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών κατέστησε σαφές σε όλες τις διοικήσεις ότι φέρουν αντικειμενική ευθύνη για όσα συμβαίνουν σε χώρους τους οποίους ελέγχουν, και τις κάλεσε να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε σε αυτήν την περίοδο να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα βίας εναντίον δημοσιογράφου, να μην ακουστεί ούτε καν μια απειλή ή ύβρις σε βάρος λειτουργού της Ενημέρωσης.
Ως πρώτο, στοιχειώδες και αυτονόητο μέτρο, ζητήθηκε από τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ να διασφαλίσουν ότι πρόσβαση στα δημοσιογραφικά θεωρεία, όπως και στις αίθουσες όπου δίνονται συνεντεύξεις Τύπου, θα έχουν αποκλειστικώς επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που θα πιστοποιούν την ιδιότητά τους με την ταυτότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ή με τη διαπίστευση του μέσου στο οποίο εργάζονται.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: