Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ


Οι Financial Crimes συμμετέχουν στην Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τον ΠΟΛΕΜΟ απο την ίδρυσή της και στηρίζουν την νέα πανευρωπαική αντιπολεμική καμπάνια δεκάδων αντιπολεμικών κινήσεων απο όλη την Ευρώπη, με αφορμή τα 60 χρόνια απο την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Οσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετέχουν στην καμπάνια ας επικοινωνήσουν με τους Financial Crimes.

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του την ερχόμενη άνοιξη. Οι ηγέτες των χωρών μελών ετοιμάζουν εκείνες τις μέρες μια πανηγυρική σύνοδο στο Στρασβούργο. Ο Nικολά Σαρκοζί ετοιμάζεται να προσφέρει σαν «δώρο» στο NATO την επιστροφή της χώρας του στο στρατιωτικό του σκέλος από το οποίο έχει αποχωρήσει εδώ και δεκαετίες.

Μια διεθνής αντιπολεμική πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 9 Ιούνη στο Ανόβερο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών της Ειρήνης από τη Γερμανία, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες και βάζει στόχο να «γιορτάσει» τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του ΝΑΤΟ με μια πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις 3 και 4 Απρίλη που θα μετατρέψει το Στρασβούργο στη …Γένοβα του 2009!

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία. Ξέρουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι κινητήρια δύναμη πίσω από τους πολέμους στον πλανήτη. Η επέκτασή του προς την Ανατολή προκαλεί νέες εστίες πολέμου στον Καύκασο και στα Βαλκάνια. NATO σημαίνει αντιπυραυλική ομπρέλα, στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο, πυρηνικά όπλα, στρατιωτικές εξορμήσεις και επεμβάσεις. Tο NATO έρχεται σε αντιπαράθεση με τον OHE και το διεθνές δίκαιο. Tο NATO διαπλέκεται όλο και περισσότερο με τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Ελληνικός στρατός συμμετέχει κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ σε πολεμικά μέτωπα από το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσοβο.

Γι αυτό και απαιτούμε

- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο

- Πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και το Κόσοβο

- Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Άκτιου

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για συλλαλητήρια στις 20 Σεπτέμβρη ενάντια στον πόλεμο στον Καύκασο που φέρνει η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή και στις 18 Οκτώβρη έξω από τις βάσεις στη Σούδα και το Άκτιο, σαν πρώτα βήματα της καμπάνιας για την Πανευρωπαική Αντιπολεμική Διαδήλωση στο Στρασβούργο την ερχόμενη άνοιξη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Γεώργιος Α. Μαγκάκης καθηγητής, πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφανος Ληναίος ηθοποιός, Eλλη Φωτίου ηθοποιός, Μιχάλης Περιστεράκης πρόεδρος ΑΚΕ-Πρέσβης Καλής Θελήσεως Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης (Γενεύη), Μαρία Στύλλου περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω, Ευτύχης Μπιτσάκης καθηγητής πανεπιστημίου, Δημήτρης Λιβιεράτος ιστορικός, Δημήτρης Παπαχρήστος συγγραφέας, Πάνος Γκαργκάνας εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, Γρηγόρης Φελώνης πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, Βασίλης Μουλόπουλος πρόεδρος ΠΟΕΣΥ, Γιάννης Μαϊστρος αντιπρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Σεραφείμ Ρίζος γραμματέας Συλλόγου Δασκάλων Χανίων, Δημήτρης Τσουκαλάς πρ. πρόεδρος ΟΤΟΕ, Σπύρος Κότσιας πρ.πρόεδρος ΠΟΣ, Γιώργος Χατζής ΔΣ ΟΣΠΑ, Θανάσης Διαβολάκης ΔΣ ΟΙΕΛΕ, Θανάσης Σταυρίδης ΓΣ ΟΕΝΓΕ, Στέλιος Κούλογλου δημοσιογράφος, Παύλος Νεράντζης δημοσιογράφος – Θεσσαλονίκη, Δήμος Βερύκιος δημοσιογράφος, Μαρία Ψαρρά δημοσιογράφος, Στέλλα Αλφιέρη πρώην βουλευτίνα ΣΥΝ, Μαρίνα Δίζη πρώην βουλευτίνα Οικολόγων Εναλλακτικών, Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ, Κώστας Σπανόπουλος Συμμαχία για την Υπερνομαρχία, Κώστας Διάκος Οικολόγοι Πράσινοι, Αποστόλης Αλωνιάτης Κίνηση Πολιτών ΚΗΦΙSOS, Ανδρέας Παγουλάτος ποιητής, Γιάννης Ασημακόπουλος ζωγράφος, Κώστας Θεριανός εκπαιδευτικός, Μανώλης Ρεμπελάκης φαρμακοποιός Σητεία, Γιάννης Σηφακάκης συντονιστής Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: