Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα για το ασφαλιστικό

1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση των σκανδάλων, μπροστά στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και αντίδραση των εργαζομένων, ενάντια στις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές επιθέσεις και το κύμα της ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Από την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τα λιμάνια, που παλεύουν ενάντια στο ξεπούλημα και το κλείσιμο των εταιριών, μέχρι τα νοσοκομεία τα τελωνεία και τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιούνται ενάντια στην λιτότητα και τις περικοπές των μισθών. Από τον Λαναρά και την Siemens που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτά τα εργοστάσια, έως τα ΜΜΕ, κοινή πρέπει να είναι η αντίσταση στα μέτρα που χειροτερεύουν και εξαθλιώνουν την εργασιακή μας πραγματικότητα και ταυτόχρονα υποθηκεύουν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό μας μέλλον.
Αποτελεί σημαντικό πρώτο βήμα η προσπάθεια συντονισμού όλων των κλαδικών σωματείων στα ΜΜΕ και της ΠΟΕΣΥ για έναρξη κινητοποιήσεων, με απεργία την 1η Οκτώβρη, ενάντια στις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης που εκφράζονται με το έκτρωμα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ που κάνει την παρθενική του εμφάνιση την 1η Οκτώβρη.
Παρά τα μεγαλύτερα περιθώρια οργάνωσης που θα έδινε η λήψη μιας τέτοιας απόφασης πιο νωρίς, αξίζει τον κόπο να την ενισχύσουμε, να την στηρίξουμε και να γίνει η αφετηρία ενός παρατεταμένου αγώνα για να ανατρέψουμε το ασφαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση. Αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει στις κινητοποιήσεις στο πλευρό όλων των κλαδικών σωματείων και η ΕΣΗΕΑ, προκηρύσσοντας και αυτή απεργία σταματώντας την πολιτική της συστηματικής αποχής από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που σημαίνει πλάτες στην κυβέρνηση και τους εκδότες - καναλάρχες.
Δυστυχώς οι παλινωδίες της ΕΣΗΕΑ όλο το τελευταίο διάστημα δεν είναι τυχαίες, αποτελούν συνέπεια της συντηρητικής και συντεχνιακής της λογικής. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και μετά την απεργία της 1ης Οκτώβρη, απαιτούμε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ με θέμα το ασφαλιστικό και τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, στο πλευρό όλων των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ.
Στόχος μας ήταν και παραμένει ένα ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, κλπ) με εξίσωση των παροχών προς τα πάνω, χωρίς υφαρπαγή του 10%, με το κόστος της ενοποίησης να το πληρώσουν κυβέρνηση και εργοδότες. Συντονισμός και αλληλεγγύη χωρίς συντεχνιακά πισωγυρίσματα, όλων των κλάδων των ΜΜΕ, ενάντια στην αντιασφαλιστική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
Τώρα είναι η στιγμή να βγούμε ξανά στους δρόμους!
Όπως τον Δεκέμβρη του 2007 οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έδωσαν το έναυσμα για το τρίμηνο απεργιακό ξέσπασμα, έτσι και τώρα πρέπει να βγούμε μπροστά. Σε ένα παρατεταμένο αγώνα με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους που συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης, μπορούμε όχι μόνο να κερδίσουμε την ανατροπή του αντιασφαλιστικού νόμου αλλά ακόμη περισσότερο να στείλουμε την κυβέρνηση του Βατοπεδίου για διακοπές διαρκείας στο Άγιο Όρος.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
1 ΟΚΤΩΒΡΗ
στις 12 το μεσημέρι
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: