Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Εργασιακό δελτίο 2/12


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βαλκανική Συνάντηση Ειρήνης το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοέμβρη στην Αθήνα, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πολεμικού ανταποκριτή Γιώργου Κοίλιαρη, που τραυματίστηκε θανάσιμα στο Αφγανιστάν κάτω από συνθήκες σκανδαλωδώς αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα.

Φωτο ένα από τα τρία πάνελ. Από αριστερά προς τα δεξιά
Κώστας Παπαδάκης (μέλος ΔΣ του ΔΣΑ), Θέμης Κοτσυφάκης (γραμματέας ΟΛΜΕ), μεταφράστρια, Νιλουφέρ Ουργκού Ταλάι (κίνημα για παγκόσμια ειρήνη και δικαιοσύνη Τουρκία), Κώστας Ευσταθίου (μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος), Νάσος Μπράτσος(γενικό συμβούλιο ΠΟΕΣΥ), Ηρώ Τριγόνη (κέντρο μελέτης και αντιπληροφόρησης για τη Μ.Ανατολή), Αλι Φαγιάντ (Κίνημα αντίστασης Λιβάνου), Νασίμ Αλατράς (δημοσιογράφος Ελευθεροτυπία), Ματία Μεντένικα (αντιπολεμική πρωτοβουλία Σερβίας), μεταφραστής, Μαρία Στύλου (περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω).
Στα υπόλοιπα πάνελ συμμετείχαν Έλληνες συνδικαλιστές και αντιπολεμικοί ακτιβιστές από ΠΓΔΜ, Γερμανία,Πολωνία,Τσεχία,Κύπρο, κλπ. Μίλησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Ν.Ζήργανος, Π.Νεράντζης, Μ.Ψαρά και Δ.Καρανικόλας που παρουσίασε video αφιερωμένο στο Γ.Κοίλιαρη.




Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα, είχε τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και μεταξύ των θεμάτων ήταν και το ζήτημα των συμβασιούχων στην ΕΡΤ (λήγουν στο τέλος του Δεκέμβρη οι συμβάσεις τους). Υπήρξαν κάποιες υποσχέσεις ότι θα κοιτάξει μια λίστα που περιμένει από τον Παναγόπουλο (πρόεδρο της ΕΡΤ) για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάποιες αναφορές για προκήρυξη θέσεων με μοριοδότηση, υπέρ των συμβασιούχων και διάφορα άλλα θολά, που θεωρητικά θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα Δεκέμβρη, όταν ο Παναγόπουλος του στείλει τη λίστα και τότε θα υπάρξει νέα συνάντηση με την ΕΣΗΕΜΘ (που σαφώς στο θέμα αυτό κινείται πιο σοβαρά, από την ΕΣΗΕΑ). Εκτός του ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε εκπροσώπους της κυβέρνησης, μάλλον μύρισε εκλογές και θέλουν να παρατείνουν την ομηρία τους.
Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τη θέση μας (και φυσικά αναφερόμαστε σε εργαζόμενους και όχι σε golden boys και χρυσοκάνθαρους «συμβασιούχους» με εργολαβίες χιλιάδων ευρώ).
Να μην φύγει κανένας, να καταργηθεί η αμοιβή με το μπλοκάκι και να μπουν όλοι στο μισθολόγιο.
Να γυρίσουν πίσω όσοι διώχτηκαν (ανάμεσά τους αρκετοί με εκδικητικό τρόπο γιατί πήγαν στα δικαστήρια).
Να λυθούν επίσης και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην τελευταία φουρνιά των μονιμοποιηθέντων πρώην πια συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: