Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Απλήρωτοι από απαράδεκτο Δήμαρχο!!


Σωματείο Εργαζομένων στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία FM

Αθήνα 16-12-2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ενόψει μάλιστα των Χριστουγέννων, παραμένουν οι εργαζόμενοι στον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία FM με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι πλέον να αντιμετωπίζουν βασικά βιοποριστικά προβλήματα. Στους εργαζόμενους δεν έχει καταβληθεί ακόμα η μισθοδοσία για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ βρίσκονται εν αναμονή του δώρου. Αυτό που επιτείνει την αγωνία στο δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού είναι ότι δεν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα από πλευράς διοίκησης για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές και τι ποσά αυτές θα αφορούν.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία έδειξαν όλο αυτό τον καιρό, που ταλαιπωρούνται στην μισθοδοσία τους, υπέρ του δέοντος κατανόηση απέναντι στον βασικό λόγο που η διοίκηση της επιχείρησης προέβαλε σαν αίτιο της μη έγκαιρης καταβολής των χρημάτων. Αυτός ήταν η ανάγκη για την πληρωμή ενός έκτακτου φορολογικού προστίμου, προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας του σταθμού.

Μπροστά σε αυτό το ζήτημα σύσσωμο το προσωπικό του Επικοινωνία στάθηκε συμπαραστάτης στις ενέργειες της διοίκησης, καταλαβαίνοντας τις έκτακτες ανάγκες και υπομένοντας την μέχρι τώρα καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Αυτή η κατανόηση ίσως είχε και μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, αν υπήρχαν σαφείς δεσμεύσεις για το ξεκαθάρισμα του θολού οικονομικού τοπίου και ρητές απαντήσεις για την ημερομηνία των πληρωμών.

Λίγες όμως ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και η μεγαλύτερη υπομονή εξαντλείται, παράλληλα με τα ήδη εξαντλημένα χρήματα.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της διοίκησης, περιμένουμε το δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου Αττικής να ψηφίσει στην επόμενη συνεδρίασή του την επιχορήγηση του μέσου, προκειμένου να προχωρήσει η μισθοδοσία και το δώρο, ή μέρος αυτών.

Οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία ζητούν την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων, ακριβώς και εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της χρονικής περιόδου που διανύουμε. Ήδη έχουν εξαγγείλει κυλιόμενες στάσεις εργασίας, προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματά τους, στάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρις αυτά ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

Το δυναμικό του σταθμού θέλει να πιστεύει ότι και η διοίκηση του Δήμου και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κινηθούν άμεσα για την επίλυση του προβλήματός μας, κόντρα στην μέχρι τώρα εμπειρία. Ας μην είναι τα Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους στον Επικοινωνία μαύρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: