Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΤΙΤΑ για απολύσεις σε ΑΝΤ1 και ALTER

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Καταγγέλλουμε τις Διοικήσεις των Τηλεοπτικών Σταθμών ΑΝΤ1 και ALTER για τις αιφνίδιες, αναιτιολόγητες, αντισυνδικαλιστικές και αντεργατικές απολύσεις υπαλλήλων του τεχνικών.

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν σε μια περίοδο που οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με την Ένωσή μας βρίσκονται στην φάση των διαπραγματεύσεων για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του χώρου. Η αδικαιολόγητη απόλυση των Συναδέλφων μας τεχνικών, καταστρατηγεί το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Σε μια περίοδο όπου όλοι μιλάνε για την κρίση, οι εργοδότες εντείνουν την επιθετικότητά τους. Στο όνομα της κρίσης, αυθαιρετούν, πιέζουν, καταπατούν δικαιώματα και εργατικές νομοθεσίες, συμπιέζουν με όλους τους τρόπους το εργατικό κόστος. Γι’ αυτό, η μάχη της φετινής Συλλογικής Σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία και αυτό πετυχαίνεται με συλλογικές διαδικασίες, συμμετοχή όλων μας και αποφασιστικότητα.

Η θέση μας είναι σαφής: δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε τίποτα, ούτε να θυσιάσουμε τίποτα στο όνομα της δικής τους κρίσης. Δεν μοιραστήκαμε τον πλούτο τους και δεν πληρώνουμε την κρίση τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι τα θύματα της κρίσης που δημιούργησαν και των αντεργατικών τους σχεδίων.
Γι’ αυτό σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ακόμα πιο ξεκάθαρα λέμε, ότι καμία απόλυση, καμία αυθαιρεσία, καμία μείωση ή περιορισμός των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα των «δυσκολιών» και της κρίσης.

Ζητάμε από τις διοικήσεις των σταθμών την άμεση ακύρωση των αυθαίρετων, παράνομων αυτών απολύσεων των τεχνικών.



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να αντισταθούν με κάθε τρόπο στις συνθήκες ανασφάλειας ανέχειας και τρομοκρατίας που η εργοδοσία προσπαθεί να δημιουργήσει και τις δημοσιογραφικές οργανώσεις να πάρουν δυναμική θέση στο ζήτημα αυτό. Θεωρούμε ότι κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη για όλους μας.



Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: