Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ευημερία των εργαζομένων κι όχι των αριθμών



ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ

Αθήνα, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010
Συνεχής Αγώνας για την ευημερία των εργαζομένων κι όχι των αριθμών
Πριν από μερικά χρόνια η Ελλάδα φιγουράριζε, έτσι λέγανε τα παπαγαλάκια των εκσυγχρονιστών, μέσα στις 20 καλύτερες οικονομίες του κόσμου. Έσπρωξαν τον Έλληνα στη σπατάλη των ολυμπιακών αγώνων και μετά ξέχασαν δήθεν να χρησιμοποιήσουν όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις αφήνοντάς τες να σαπίζουν και να ερημώνουν. Η κυβέρνηση του Σημίτη αναδιένειμε με τον πιο βίαιο τρόπο το εισόδημα της μεσαίας τάξης και ουδέποτε κατηγορήθηκε κάποιος για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων μπήκαν στον τζόγο των δομημένων ομολόγων υψηλού ρίσκου. Με απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη οι αποζημιώσεις και τα «δάνεια» της κατοχικής Γερμανίας κατέστησαν αγύριστα. Τεράστια ποσά επιδοτήσεων μπήκαν στα σεντούκια οικονομικοπολιτικών παραγόντων και των γύρω τους. Ψάχνουμε σήμερα να βρούμε που πήγε το χρήμα της Ελλάδας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε το πάρτι των οικονομικοπολιτικών κομισάριων και της προσπάθειας εξαθλίωσης του Έλληνα εργαζόμενου και πολίτη. Μπλεγμένη σε τεράστια σκάνδαλα, φροντίζει να φοροαποφεύγει με off shore λύσεις και πηγαίνει διακοπές την ώρα του ταμείου. Τρωκτικά και οικονομικά τζάκια ξεπλένουν αφειδώς χρήμα και απομυζούν τον κρατικό προϋπολογισμό διπλοτριπλοχρεώνοντας έργα και υπηρεσίες. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την πολιτική κάλυψη και ανοχή του πολιτικού συστήματος, των βοηθών του και του γραφειοκρατικού μηχανισμού, με το αζημίωτο.


Σήμερα μας λένε ότι οι όροι «αγορές», spreads, hedge funds, πρέπει να μπουν στο λεξιλόγιο των εργαζομένων για να κατανοήσουμε το πρόβλημα. Ελέγχουν με το αζημίωτο τον εαυτό τους για απιστία και κλοπές, λες κι είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να είναι και ο ελεγκτής. Αυτοί που ξεπούλησαν και έλιωσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας ζητάνε να μας κάνουν το πειραματόζωο για την Ευρωπαϊκή δοκιμή κάθε αντεργατικής στόχευσής τους.

Όχι, κύριοι, το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Εμείς πληρώνουμε τις εισφορές και την εφορία μας κάθε μήνα και δεν μπορείτε να μας εγκαλείτε την ώρα που προχωράτε σε διακανονισμούς για τις παρακρατηθείσες εισφορές μας με τους εργοδότες ή την ώρα που δανειοδοτείτε τις Τράπεζες με 28 δις και καταρτίζετε χαριστικές συμβάσεις έργων με ημετέρους. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι και χαίρουν εκτιμήσεως τα λαμόγια του πολιτικού συστήματος που βύθισαν την χώρα σε βαθιά ύφεση και την αποστέωσαν από κάθε παραγωγική μονάδα, κάνοντάς της ουσιαστικά μόνο εισαγωγέα και καταναλωτή. Δεν μπορείτε να μας στερείτε την σύνταξή που γι αυτήν συνεχώς πληρώνουμε, για να βρούμε την ανταποδοτικότητά της στα γεράματά μας. Δεν μπορείτε τα γεράματα αυτά να μας τα πάτε μακρύτερα από αυτό που έχει συμφωνηθεί και κατακτηθεί στην αυγή του εργασιακού μας βίου, επειδή κάποιοι από σας στάθηκαν ανίκανοι και μακρυχέρηδες. Όλοι εμείς που σας έχουμε πάρει χαμπάρι θα αντισταθούμε απέναντι στη ισοπέδωση και την απορρύθμιση των εργατικών δικαιωμάτων που απλώνεται συνεχώς πάνω από τη χώρα. Η νέα κατοχή της χώρας με τον μανδύα της οικονομικής μπότας των Βρυξελλών, των αγορών και του ΔΝΤ είναι εδώ και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την αντιπαλέψουμε. Καλούμε κάθε Έλληνα που νοιώθει να χάνεται η εθνική μας κυριαρχία και την οικονομικοπολιτική ολιγαρχία να μας στραγγαλίζει, να αντιδράσει.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Καλούμε όλους τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της ίδιας μέρας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00πμ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Για την ανατροπή των συσχετισμών.
Για να δείξουμε τη δύναμή μας.
Για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας αγνοούν.
Για να καταλάβουν ότι η ευημερία των αριθμών είναι το δικό τους όνειρο. Το δικό μας είναι η ευημερία των Ανθρώπων.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ
http://www.ek-eter.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: