Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Να παρέμβουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στο Κανάλι 1



Οι Financial Crimes καλούν τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ελέγξουν τα πάντα γύρω από τις μετακινήσεις προσωπικού από το Κανάλι 1 του Πειραιά, στο Δήμο του Πειραιά. Καλούμε επίσης τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, την ώρα που 20 συμβασιούχοι με την φόρμουλα της μη ανανέωσης της σύμβασης έργου, απολύθηκαν, η δυσοσμία των σκανδάλων αρχίζει να γίνεται έντονη.
Στο ΦΕΚ που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε εκτός από τη μετακίνηση του εκπροσώπου των συντακτών (για την οποία γνωρίζαμε) τη μετακίνηση του συνεπώνυμου της απερχόμενης διευθύντριας Στ. Καρύδη, από το προσωπικό του Καναλιού 1 στο Δήμο Πειραιά, όταν μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι από το ίδιο μέσο, ότι ο συγκεκριμένος δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός εργαζόμενος στο Κανάλι. Επίσης και άλλα ονόματα μεταταγέντων χρήζουν ελέγχου για το σύννομο ή μη των διαδικασιών.
Προφανώς υπάρχει και πολιτικό ζήτημα αφού η απερχόμενη διευθύντρια (και υπεύθυνη για παράνομες απολύσεις που έχουν καταγγελθεί από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων) υπήρξε υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής με το Γ. Δημαρά, αλλά επίσης και η αρνητική στάση μερικών μεταταγέντων σε πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Κανάλι 1, προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν οι δρομολογούντες τη μετάταξη, την ίδια ώρα που η εργασιακή παρανομία στο Κανάλι 1 ανθούσε.


Καλούμε τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να αναλάβουν δράση.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για το θέμα.
Καλούμε την ΠΟΕΣΥ να αφυπνιστεί, γιατί καλές είναι οι ημερίδες για τα δημοτικά ΜΜΕ, αλλά πρέπει να κοιτάμε και πίσω από τη βιτρίνα.


Ζητάμε την επιστροφή στην εργασία όλων των απολυμένων και των συμβασιούχων.
Ζητάμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

5 σχόλια:

sabina41 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sabina41 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sabina41 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΑ 3505 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο Κ. ΔΗΜΑΡΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου όμως και πόσους απέτρεψε από το να τον ψηφίσουν, ειδικά στο χώρο των ΜΜΕ. Το βέβαιο είναι ότι θα το ήθελαν και οι αντίπαλοι του κ. Δημαρά να τον ακολουθήσει εάν κάνει πολιτικό φορέα, υπάρχουν άλλωστε αρκετές ανακοινώσεις σε βάρος της από συνδικαλιστικές οργανώσεις όλων των αποχρώσεων στις πλειοψηφίες των ΔΣ τους, καθώς και η επιθεώρηση εργασίας με το πλούσιο αρχείο της.