Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΜΜΕ: Δράσεις ή Tσίρκο Μεντράνο?


Κωμικοτραγικά φαινόμενα εμφανίζονται αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ.

Εμφανίζονται επιστολές «εργαζομένων» (χωρίς υπογραφή) σε εφημερίδες που υμνούν αντεργατικές διοικήσεις (άλλων ΜΜΕ και όχι των εφημερίδων που τις δημοσιεύουν), επειδή τους έδωσαν ψωμί να φάνε (οι ίδιες οι διοικήσεις έτρωγαν παντεσπάνι) και κατηγορούν τους πρώην συναδέλφους τους.

Άλλοι στέλνουν επιστολές εξ ονόματος όλων των συναδέλφων τους (χωρίς να τους ρωτήσουν) όπου δηλώνουν την προθυμία τους να «βοηθήσουν» οικονομικά τον «κακόμοιρο» εργοδότη, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των περικοπών.

Άλλοι εγκαλούν την ΕΣΗΕΑ ότι ετοιμάζει απεργία σε Φίλαθλο-Αυριανή χωρίς περιφρούρηση, όταν οι ίδιοι στις πρόσφατες απεργίες του Δεκέμβρη, το ζήτημα αυτό το έκαναν γαργάρα.

Άλλοι καταγγέλλουν τους πάντες, αλλά όταν οι απολύσεις και οι περικοπές γίνονται στο κομματικό τους μαγαζί, τότε γίνονται μέχρι και απεργοσπάστες.

Άλλοι καλούν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παραιτηθεί και να πάει για εκλογές, όταν την άνοιξη που έληξε η προσωρινή περίοδος που είχε συμφωνηθεί να λειτουργήσει το νυν, δεν ασχολήθηκαν καν στα σοβαρά, με την παραβίαση της συμφωνίας και δεν έδωσαν βάρος στη γενική συνέλευση εκείνης της περιόδου.

Ορισμένοι την "πέφτουν" στους εκπροσώπους των χώρων τους, όταν αυτοί αντιδρούν στις αυθαιρεσίες και τις απολύσεις, "ξεχνώντας" ότι δεν απολύουν αυτοί εργαζόμενους, αλλά η εργοδοσία.


Στην ΕΡΤ η προκήρυξη για θέσεις στελεχών τμημάτων (από το υπάρχον προσωπικό) όλα τα ουσιαστικά στοιχεία σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη (πτυχίο, ξένες γλώσσες, γνώση PC, κλπ)υποβαθμίζονται και θεωρείται ότι απλώς θα «συνεκτιμηθούν», κατεβάζοντας χαμηλά τον πήχη και κατά την άποψη ορισμένων σκόπιμα, για να δώσουν τη δυνατότητα να επιλεγούν συγκεκριμένα πρόσωπα από προαποφασισμένες διαδικασίες.


Την ίδια ώρα κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες κάνουν τη δουλειά τους. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε απεργία για τις 23 Φλεβάρη.
Στα ΜΜΕ θα απεργήσουμε στα σοβαρά και τότε και πρίν όπου χρειαστεί, ή θα κάνουμε το κορόιδο πουλώντας χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς?
Επιλέγουμε το πρώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: