Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ


Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2011 Αρ. Πρωτ: 1135

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στον τηλεοπτικό σταθμό STAR δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το ότι επιχειρείται μονομερώς να αλλάξει άρθρο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το οποίο μάλιστα υποστηρίζεται και από νόμους, την στιγμή που η Επιθεώρηση Εργασίας ρητά έχει δηλώσει… «η Υπηρεσία μας απευθύνει την έντονη σύσταση περί πιστής εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 1876/90 (αρθ. 5) περί ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων τόσο κατά την κατάρτιση της οικείας συλλογικής ρύθμισης, όσο και κατά την τροποποίηση οποιουδήποτε όρου αυτής (ενδεικτικό υπ’ αριθμ. 23107/1770/2-12-10 έγγραφο της Δ/νσης Αμοιβής Εργασίας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης). Τα ανωτέρω είναι απαραίτητα προκειμένου να τηρούνται τα συμφωνηθέντα και να επικρατεί ειρήνη στις εργασιακές σχέσεις.», θέση που παίρνει και το σωματείο και παρ ότι ακόμα και δικαστήρια που απευθύνθηκαν οι εργοδότες με σκοπό να βγει παράνομη και καταχρηστική απεργία που είχαν προκηρύξει εργαζόμενοι γι αυτό το λόγο, τα δικαστήρια αποφάσισαν ότι η απεργία είναι καθ’ όλα νόμιμη που σημαίνει ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ήταν δίκαια.

Παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση του σταθμού προσπαθεί να καταστρατηγήσει μονομερώς την Σ Σ Ε, και να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια αποφάσεις δικαστηρίων και Επιθεώρησης Εργασίας.
Εάν περάσει η προσπάθεια αυτή της Διοίκησης του σταθμού, αυτό σημαίνει το τέλος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους στα Μ Μ Ε. Όποιο άρθρο δεν τους είναι αρεστό, μόνοι τους θα μπορούν να το τροποποιούν ή ακόμα και να το καταργούν.
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: