Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση του διασωματειακού


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

20 Ιανουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, συζητήθηκαν οι ραγδαίες εξελίξεις με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη με μειώσεις μισθών και την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας στον όμιλο ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, στις Αττικές Εκδόσεις και στην Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας.

Είναι προφανές ότι η μεθοδευμένη στόχευση της εργοδοσίας επικεντρώνεται πλέον στην πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία συνθηκών Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και συλλογικής δραστηριότητας. εφαρμόζοντας μεταξύ άλλων και την εκ περιτροπής εργασία με αποτέλεσμα να μειώνονται στο ελάχιστο οι ώρες και οι ημέρες εργασίας και αντίστοιχα οι αποδοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ¨Ομιλος Αλαφούζου που εφαρμόζει ήδη στους τεχνικούς (φωτοσύνθεση, πιεστήριο, σελιδοποίηση) και έπεται συνέχεια για διοικητικούς και δημοσιογράφους, Απόλαυσαν, δηλαδή, τα μέχρι τώρα κέρδη και επιχειρούν να φορτώσουν τις ζημιές και να συντηρήσουν την κρίση ενός οικονομικού συστήματος που καταρρέει με την εξαθλίωση, με την αυθαιρεσία και την έξω από κάθε έννοια δικαίου και κοινωνική ηθική εκφοβιστική τακτική. Η οικονομική κρίση δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να ευτελίζει τον συνάνθρωπο του.

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και με πνεύμα αλληλεγγύης να σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την δυναμικές κινητοποιήσεις -σε κάθε επιχείρηση όπου εκδηλώνονται παρόμοιες πρακτικές, να αποφασίσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στον όμιλο ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ και την συμμετοχή τους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο σύνολο των δραστηριοτήτων των Αττικών Εκδόσεων. Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά και μαζικά στις αυθαίρετες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.


ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.


Με την παράκληση της μετάδοσης, δημοσίευσης, ανάρτησης.


2)ΕΣΗΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ "ΑΥΡΙΑΝΗ" & "ΦΙΛΑΘΛΟ
21 Ιανουαρίου 2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» από 6.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2011,
ζητώντας:

Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών των εργαζομένων δημοσιογράφων, που φτάνουν μέχρι τους 9 μήνες στην «ΑΥΡΙΑΝΗ» και τους 14 στο «ΦΙΛΑΘΛΟ»
Την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννω ν καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει
Τη διασφάλιση στο μέλλον της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.

Καλεί δε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος, δυναμικά και αγωνιστικά, στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καλεί, επίσης, την εργοδοσία να εξοφλήσει αμέσως τις υποχρεώσεις της και να τηρήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της για ό, τι επακολουθήσει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: