Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

19 Γενάρη πανελλαδικό αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Αθήνα


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Eπικοινωνία τηλ.2103232871, 6932828964



Δηλώσεις στη συνέντευξη της ΚΕΕΡΦΑ Τρίτης 18 Δεκέμβρη των   Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Ευθυμίου, νοσηλεύτρια, Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, οργανωτική .επιτροπή  19 Γενάρη, Αθήνα πόλη αντιφασιστική



Γεωργία Ευθυμίου, μέλος ΔΣ  Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά:

«Ήμουν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής  διαδήλωσης στη Νίκαια. Μετά τις 6μμ είχα πάει στη δουλειά μου, στη Π.Ράλλη απέναντι από το Κρατικό της Νίκαιας όπου και γίνονταν η διαδήλωση, διότι με ειδοποίησαν ότι χρυσαυγίτες είχαν σπάσει τα τζάμια απέξω. Όταν βγήκα έξω στο πεζοδρόμιο και με χτύπησε ένας άνδρας των ΜΑΤ  στο κεφάλι κρατώντας το γκλόμπ ανάποδα. Με έριξε κάτω και ένας δεύτερος ήρθε και μου έριξε μια δυνατή κλωτσιά στο πόδι. Έπεσε πάνω μου για να με σώσει ένας άλλος άνθρωπος και τον χτύπησαν άγρια. Έμαθα μετά ότι του είχαν σπάσει το χέρι. Μια άλλη γυναίκα φώναζε στα ΜΑΤ να σταματήσουν και οι αστυνομικοί της απάντησαν «ναι είμαστε χρυσαυγίτες και μας κρατάγατε εδώ από τις δύο η ώρα . Τώρα θα καταλάβετε»

Δύο πράγματα βίωσα. Το πρώτο ήταν η λύσσα και το μίσος των αστυνομικών σε βάρος μιας γυναίκας, μητέρας, εργαζόμενης, συνδικαλίστριας. Το δεύτερο ότι η Χρυσή Αυγή κάνει την δουλειά της Αστυνομίας και η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της Χρυσής Αυγής. Δεν μας τρομοκρατούν, θα είμαστε όλοι στις 19 Γενάρη Αθήνα πόλη αντιφασιστική.»

Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ: "Την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Στρατούλης με ειδοποιούσε ότι δέχτηκε επίθεση από τρείς θηριώδεις  άνδρες που του δήλωναν ότι είναι  Χρυσή Αυγή, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη με ειδοποιούσε ότι μηχανή με χρυσαυγίτες εφορμούσε στη διαδήλωση της Νίκαιας ως νέοι Γκοτζαμάνηδες και διέφευγε μέσα από τις αστυνομικές γραμμές. Οι θύλακες της Χρυσής Αυγής ήταν εν δράσει στη Νίκαια. Πόσο αξία έχουν οι δηλώσεις Δένδια ότι θα πατάξει τα Τάγματα εφόδου της Χρυσής  Αυγής όταν τους ανοίγουν τις γραμμές για να διαφύγουν;

Χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη και πιο πλατειά ενότητα ενάντια  στο φασισμό.

Η 19η Γενάρη, η Αθήνα-πόλη αντιφασιστική, πρέπει να είναι μια κοσμοπλημμύρα που να πει τέρμα οι χιτλερικοί, τέρμα οι νεοναζί, όλοι αυτοί που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό ως δοσίλογοι στη κατοχή η πραξικοπηματίες στην Κύπρο. Η κοινωνική πλειοψηφία πρέπει να τους αποκαλύψει και να τους απομονώσει και όχι το να βγουν εκτός νόμου που ακούγεται".

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, οργανωτική επιτροπή 19 Γενάρη Αθήνα πόλη αντιφασιστική

Στη Νίκαια το αντιφασιστικό κίνημα έστειλε στην απομόνωση την νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής οι οποίοι συγκέντρωσαν μια χούφτα μαχαιροβγαλτών, νταβατζήδων με την στήριξη της ΕΛΑΣ. Τους έφεραν από το πρωί στο χώρο κρατώντας παλούκια και ασπίδες ως γνήσιο παρακρατικό σώμα. Η Αστυνομία εμπόδισε με φραγμό τους διαδηλωτές να κινηθούν στη Π.Ράλλη στο ύψος του Κρατικού της Νίκαιας. Κάλυψε την επίθεση με μηχανάκι που δέχτηκε η διαδήλωση όταν χρυσαυγίτες έπεσαν πάνω στο κόσμο της συγκέντρωσης και τους άνοιξαν τα ΜΑΤ για να περάσουν. Μετά  την προσαγωγή αφέθηκαν ελεύθεροι. Αν αντιφασίστας διαδηλωτής έκανε το ίδιο θα κατέληγε η βαριά τραυματίας στο τόπο η με βασανισμό στη ΓΑΔΑ! Υπήρξαν επαναλαμβανόμενες στημένες προβοκάτσιες για να προκληθεί από νωρίς η επέμβαση των μΑΤ ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση, όπως συστηματικές παρενοχλήσεις φασιστών που έφταναν από τους δρόμους όπου η Αστυνομία έλεγχε τους πάντες και τα πάντα. Δύο μάλιστα γυναίκες φωτογράφιζαν ενώ άλλος αγαναχτισμένος πολίτης είχε πάει μπροστά και φώναζε ότι τους σκοτώνουν!

Η επίθεση της Αστυνομίας στο τέλος της διαδήλωσης έγινε απρόκλητα και αφού ως διοργανωτές είχαμε ανακοινώσει ότι στις 6.30μμ θα αποχωρήσουμε βαδίζοντας με πορεία προς το Βιλατζ. Η επίθεση σε βάρος των διαδηλωτών έγινε την ίδια ώρα που η Αστυνομία συνόδευσε τους τραμπούκους στη μετακίνηση τους από τη Πλατεία Δαβάκη προς Κορυδαλλό.

Πρόκειται για κλιμάκωση των ανοιγμάτων προς τη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τις προτάσεις Φαήλου Κρανιδιώτη που για την ανασυγκόλληση της δεξιάς πολυκατοικίας πρότεινε την  ανοιχτή συνεργασίας με τους φασίστες και μια πιο σκληρή ρατσιστική πολιτική κατά τω μεταναστών.

Το σχέδιο «ανακατάληψης της Νίκαιας» από το Δένδια έχει ξεκινήσει με μια επιχείρηση σκούπα πρίν δύο βδομάδες όπου επιδεικτικά έκλεισαν εκείνα τα μαγαζιά των Πακιστανών που οι νεοναζί απέτυχαν να κάνουν μετά τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 5 Ιούλη και να προσαγάγουν τους μαγαζάτορες εκδικητικά για όλες ολόκληρες.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Η 19 Γενάρη με το πανελλαδικό αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Αθήνα θα είναι ένας αντιφασιστικός σεισμός που θα δώσει τη απάντηση σε μια κυβέρνηση που σπέρνει τη φτώχεια και συνεργάζεται με τους νεοναζί.»



Eπικοινωνία τηλ.2103232871, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: