Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Πέμπτη 20/12, 7μμ, Δημαρχείο Ν.Ιωνίας και διαδήλωση το Σάββατο 22.12 1μμ στον ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ


 Το Σάββατο 8/12, για πρώτη φορά μετά την κατοχή, εμφανίστηκε οργανωμένο τάγμα των ναζί στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, προκαλώντας και τραμπουκίζοντας κατοίκους και περαστικούς, ντόπιους και μετανάστες. Πρόκειται για μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, τις τοπικές οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, τις επιτροπές κατοίκων, τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους της προσφυγομάνας Ν.Ιωνίας, στην ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ, την Πέμπτη 20/12, στις 7μμ, στο Δημαρχείο της Ν.Ιωνίας.

 Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας, με αφορμή τις προκλήσεις των νεοναζί Χρυσαυγιτών στη γειτονιά μας κι εν όψει της πανελλαδικής αντιφασιστικής μέρας δράσης "19 Γενάρη - ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ".


2)Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας για την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στη Ν.Ιωνία:

ΚΕΕΡΦΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ
Σάββατο 15/12/12
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής τόλμησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στη Νέα Ιωνία. Σήμερα το πρωί καμιά 50αριά φασίστες με στυλιάρια περπάτησαν πάνω κάτω την λ.ηρακλείου μοιράζοντας τη φυλλάδα τους και τραμπουκίζοντας κόσμο. Με το που το μάθαμε, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας, βγήκαμε με πικέτες "Έξω οι νεοναζί" στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας και με το συνθήμα "Στην πόλη
της προσφυγιάς οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι", μοιράσαμε εκατοντάδες αντιφασιστικές προκυρήξεις, συνομιλώντας με τον κόσμο και σπάζοντας την τρομοκρατία. Δεν υπήρξαν άλλες προκλήσεις. Οι φασίστες κατέληξαν στη φωλιά τους στα γραφεία του Ν.Ηρακλείου. Δεν μπόρεσαν να σταθούν πουθενά. Από όπου κι αν περάσανε στην Ν.Ιωνία, "τα ακούγανε" από κατοίκους, περαστικούς και μαγαζάτορες. Ήταν αξιοσημείωτη η αγανάκτιση και η οργή του κόσμου που τους είχε δει και στεκόταν στην παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ, αφήνοντας το τηλέφωνό του για να οργανώσουμε την απάντηση από κοινού. Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι του δήμου τριγυρνούσαν το κέντρο της Ιωνίας για να προλάβουν άλλες προκλήσεις. Θα υπάρξει άμεση πρωτοβουλία από τη μεριά μας για να οργανωθεί η απάντηση στη φασιστική πρόκληση.
EΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: