Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μπροστά σε νέες μάχες

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30μμ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

               Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρισκόμαστε μπροστά σε  νέες μάχες που χρειάζεται να δώσουμε για να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο. Την δουλειά και τους μισθούς μας.

 

ü Από πρώτη Γενάρη εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Αυτό για εμάς στην ΕΡΤ θα σημάνει ένα νέο γύρο περικοπών στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής για «εξαιρέσεις», ούτε την ελπίδα ότι θα σωθούμε «δια μαγείας». Χρειάζεται να παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους των ΔΕΚΟ που ξεκινάνε αυτόν τον αγώνα. Ήδη ο ΟΣΕ προχωράει σε 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη, και οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, ξεκινάνε την Πέμπτη απεργιακά. Χρειάζεται να μπούμε και εμείς μαζί τους στον ίδιο απεργιακό δρόμο.

 

ü Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις των συναδέλφων συμβασιούχων. Στις 19 Δεκέμβρη φεύγει ένα πρώτος αριθμός συμβασιούχων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.  Όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης το να χάνει κάποιος συνάδελφος τη δουλειά του, είναι εισιτήριο για την φτώχεια και την ανέχεια. Και για τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα παραμείνουν στη δουλειά, θα έρθει η εντατικοποίηση, χωρίς το «καρότο» των υπερωριών, αφού πλέον υπάρχει πλαφόν στις αμοιβές μας.

 

ü Ούτε στην μάχη ενάντια στις απολύσεις θα είμαστε μόνοι μας. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ, δείχνει το σκληρότερο πρόσωπό της προχωρώντας με πραξικοπηματικό τρόπο σε 2000 απολύσεις στο δημόσιο και έχει πάρει σαν απάντηση εδώ και ένα μήνα τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους Δήμους, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ ΤΕΙ, των εργαζόμενων στα υπουργεία.

 

ü Και βέβαια δεν ξεχνάμε την μόνιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να  απαξιώσει την ΕΡΤ και τη δουλειά μας είτε «χαρίζοντας» στον Δενδια τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ είτε με τις εξωτερικές παραγωγές που εντείνονται.

 


Πρώτο βήμα είναι η συμμετοχή όλων μας στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19/12 στις 12.30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος, που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η ΓΣΕΕ καλεί σε στάση εργασίας 12 με 3μμ, και η ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη απεργία. Πρέπει η ΠΟΣΠΕΡΤ να μετατρέψει  την στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία για να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα μέτρα. Να βρεθούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δημόσιο που συγκρούονται ενάντια στις απολύσεις.
Χρειάζεται να βγούμε ξανά απεργιακά στον δρόμο, γιατί στην ΕΡΤ έχουμε την εμπειρία ότι με τους αγώνες μας  μπορούμε και νικάμε. Με τις απεργίες μας κρατήσαμε ανοιχτή την ΕΤ1 και την ραδιοτηλεόραση, με τις κινητοποιήσεις μας επαναφέραμε τους συναδέλφους Αρβανίτη και Κατσίμη στη δουλειά τους.  Έτσι  χρειάζεται να συνεχίσουμε. Με αποφασιστικό Απεργιακό Αγώνα Διαρκείας. Σε συντονισμό με όλους όσους παλεύουν αυτήν την περίοδο, τους εργαζόμενους στους Δήμους, στις ΔΕΚΟ, με κάθε κομμάτι που συγκρούεται με την εφαρμογή του μνημονίου.



Επόμενο βήμα την Πέμπτη στις 2μμ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ (2ος οροφος),
η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εργαζόμενων στην ΕΡΤ»  καλεί σε σύσκεψη
για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: