Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

«Η Ελλάδα απογειώνεται» Καλή χρονιά και ευτυχές το νέον έτος


Αθήνα, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012


«Η Ελλάδα απογειώνεται»
Καλή χρονιά και ευτυχές το νέον έτος


Την ώρα που ο πρωθυπουργός της μαύρης τρικομματικής (νδ, πασοκ και δημαρ) συγκυβέρνησης βλέπει την Ελλάδα να απογειώνεται, ο Λαός (εργαζόμενοι, άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, άστεγοι, φοιτητές, μαθητές, βρέφη και γονείς) ανεβαίνουν μόνοι και αβοήθητοι τον Γολγοθά της ανέχειας, της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της πληρωμένης δουλοπαροικίας, των μπλοκάκηδων, της υποαπασχόλησης, των αστέγων, της νεόπτωχης μεσαίας τάξης.
Είναι προφανές ότι αυτοί ζουν σε άλλη χώρα από εμάς και βιώνουν άλλη πραγματικότητα. Ζεστοί μέσα στις βιλάρες τους με το πετρέλαιο να καίει στο φουλ, ανατέμνοντας την ελληνική πραγματικότητα στο περιθώριο των γκαλά τους και εν μέσω των φιλανθρωπικών τους εκδηλώσεων για τις «ευπαθείς ομάδες» (sic).
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, μέρες που είναι, μέσα στις επόμενες γραμμές να προσγειώσουμε τον ιπτάμενο πρωθυπουργό.
Ο χώρος των εργαζόμενων τεχνικών στην ιδιωτική και δημοτική ραδιοφωνία θα είναι το δικό μας όχημα για αυτή την προσεδάφιση.
Ιδιωτική και δημοτική ραδιοφωνία; Ε! όχι και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αυτό σε άλλο ταξίδι.
  • Όλοι οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού SENTRA (ιδιοκτησίας μπόμπολα) απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις με μισθούς κατώτερους των ΣΣΕ. Την θέση των τεχνικών πήραν άλλοι, εταιρείας που προσφέρει εργαζόμενους τεχνικούς γι αυτή την δουλειά. Ναι δουλειά και όχι εργασία. Μισθοί πείνας, καμιά σχέση με αυτούς της ΣΣΕ μας. Απολύσεις εν μέσω απεργίας.
  • Όλοι οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 (ιδιοκτησίας κοντομηνά) πλην τριών, απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις με μισθούς κατώτερους των ΣΣΕ. Δικαστικές αποφάσεις καταπατούνται καθώς δεν επιτρέπουν την είσοδο στο χώρο άσκησης των καθηκόντων τους στους 3 εναπομείναντες απεργούς.
  • Όλοι οι τεχνικοί παρέα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ξένιου (δημοτικός ραδιοσταθμός δήμου Φυλής. Δήμαρχος ο κος μπουραϊμης) εδώ και δύο, ΝΑΙ ΔΥΟ, χρόνια είναι απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας. Επίσης ο εκκαθαριστής της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας του Ξένιου είναι ταυτόχρονα και ο προτεινόμενος εκκαθαριστής της εκδοτικής επιχείρησης 4π. Ποια είναι η 4π; Είναι η εκδοτική επιχείρηση του σπίνουλα, πρώην στελέχους του ΔΟΛ, που αποσχίστηκε ως τομέας τεχνικών περιοδικών και μαζί με τον συνεταίρο του χατζή (της γνωστής λίστας Λαγκάρντ) έστησαν και ανέπτυξαν την εταιρεία 4π η οποία κατέλαβε σύντομα δεσπόζουσα θέση στον τομέα των περιοδικών εκδόσεων κ συλλογών ( .. National geographic περιοδικό και συλλογές hitech ram) Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία πήρε την κατηφόρα και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι (8 μήνες συν το δώρο Χριστουγέννων), αφού λούστηκαν προηγουμένως κατακλυσμό μέτρων σωτηρίας όπως εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις κλπ, η δε εταιρεία μυστικά από αυτούς έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 την οποία όμως πήραν χαμπάρι οι εργαζόμενοι και κατόρθωσαν να πετύχουν την εξαίρεση των αποδοχών τους από την προστασία της εταιρείας από τις κατασχέσεις, Και ενώ εκδόθηκαν θετικές προσωρινές διαταγές για την πληρωμή τους, πάλι μυστικά και χριστουγεννιάτικα η εταιρεία εγκαταλείπει το 99 και πάει σε εκκαθάριση την οποία επίσης εκ των υστέρων μαθαίνουν και τρέχουν να προλάβουν οι εργαζόμενοι. Και ποιος νομίζετε ότι είναι ο εκκαθαριστής που προτείνει το εκδοτικό δίδυμο; Κατόπιν των ανωτέρω ρωτάμε την δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής:
    • Άραγε για ποιο λόγο επελέγη ο εκκαθαριστής "του" ιδιωτικού τομέα να «εκκαθαρίσει» το δημοτικό ραδιόφωνο;
    • Είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής αυτή η εξυπηρέτηση δυο αφεντάδων;
    • Και αν δεν ήταν, τώρα που είναι τι σκοπεύει να κάνει με έναν εκκαθαριστή που από ό,τι φαίνεται μεταφέρει πρακτικές του ιδιωτικού τομέα στη δημοτική περιουσία και του οποίου την άμεση αντικατάσταση απαιτούμε;
  • Όλοι οι τεχνικοί πλην δύο του Καναλιού 1 (δημοτικός ραδιοσταθμός δήμου Πειραιά. Δήμαρχος ο κος μιχαλολιάκος) απολύθηκαν επειδή δεν υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις με μισθούς κατώτερους των ΣΣΕ και τολμούσαν να απεργούν διεκδικώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα από τον Ιούλιο του 2012.
  • Απλήρωτοι και απεργοί οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό NITRO από τον Ιούλιο του 2012, ενώ οι τεχνικοί είδαν μερικώς το χρώμα του χρήματος, μόνο μετά από δικαστική προσωρινή απόφαση και απειλή κατάσχεσης.
  • Απλήρωτοι και απεργοί οι εργαζόμενοι στον Επικοινωνία 94 (δημοτικός ραδιοσταθμός του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Δήμαρχος ο κος βλασόπουλος). Διεκδικούν τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους από τον Φεβρουάριο του 2012.
  • Απλήρωτοι και απεργοί οι τεχνικοί και στον ραδιοσταθμό ORANGE (συμφερόντων Κουρή) διεκδικούν απλήρωτους μισθούς από τον Μάρτιο του 2012. Ενώ η εργοδοσία λόγω της απεργίας εκπέμπει το σήμα του ραδιοσταθμού από σημείο άγνωστο σε εμάς και σαφώς όχι από τα στούντιο του ORANGE. Καλές γιορτές, κε Πρόεδρε του ΕΣΡ.
  • Βεβαίως εξαίρεση δεν αποτελεί ο κος γιαννίκος με τους τρεις, παρακαλώ, ραδιοσταθμούς "OASIS", "NRJ" και "PEPPER" του οποίου οι εργαζόμενοι τεχνικοί είναι απεργοί, έχοντας να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Σεπτέμβριο του 2012.
  • Απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2012 οι εργαζόμενοι των ραδιοσταθμών BEST και VFM έχουν κάνει τα πάντα: απεργίες, προσωρινές διαταγές και κατασχέσεις, αλλά ο κος λυμπέρης, ιδιοκτήτης γαρ, μάλλον είναι πολύ μακριά για να τους ακούσει.
  • Τέλος οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Flash 96 (συμφερόντων πέτρου κυριακίδη) ψάχνουν την εργοδοσία για να πληρωθούν, καθώς είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη 2012 οι τεχνικοί και από τον Ιούλιο οι υπόλοιποι. Και εδώ έχουν, οι εργαζόμενοι, κάνει τα πάντα για να πληρωθούν: Απεργίες, προσωρινές διαταγές, κατασχέσεις. Μάταια. Θα λέγαμε ότι η δυστοκία του φερόμενου ως εργοδότη στην καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους οφείλεται στο γεγονός ότι οι διωκτικές αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αν αυτό δεν ήταν το αγαπημένο του χόμπι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Μην νομίζετε όμως ότι ξαφνικά έγινε ο κατακλυσμός του Νώε στο ραδιόφωνο. Απλώς η κυβερνητική τρόικα (νδ, πασοκ και δημαρ) είναι πιστή στο δόγμα των αφεντικών της (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και ΔΝΤ). Εξαφάνισε κάθε νομοθετικό εργασιακό ανάχωμα που είχε χτιστεί με κόπο, αγώνα και αίμα, αφού αποψίλωσε από τις αρμοδιότητές τους τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, κάνοντας αδύνατη την υπογραφή αξιόλογης και αξιόπιστης ΣΣΕ, και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφήνοντας κυριολεκτικά ασύδοτη την εργοδοσία και τώρα κάθεται στην άκρη και παρατηρεί, καταγράφει, στέλνει εκθέσεις στο δντ και ετοιμάζεται να «απογειωθεί».
Στα διαλείμματα η .αεροπλανική κυβέρνηση βάζει χαράτσια (ο χουρσίτ-πασάς ξανάρχεται), αντί για μισθούς και συντάξεις δίνει βοηθήματα, καταχρεώνει την Χώρα μας, δημιουργεί φορολογικά τερατουργήματα (ένας βουλευτής των 95.000 ευρώ πληρώνει την ίδια εφορία με κάποιον που έβγαλε 18000 ευρώ). Την ίδια ώρα που συρρικνώνει δραματικά τις αποδοχές των εργαζομένων υπερφορολογεί τα σπίτια τους σαν να θέλει (!) να πάρει όλα τα ακίνητα των Ελλήνων και να τα δώσει πού άραγε;;; Ενώ η πτητική της δεινότητα φθάνει σε επίπεδα παροξυσμού, όταν πρόκειται για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Φθάνει να δει κανείς πόσα μαγαζιά κλείνουν.
Η εργοδοσία των ΜΜΕ από την άλλη σπεύδει να αγοράσει ραδιοσταθμούς στην τόσο κοντινή με την Κούβα του Μπατίστα Ελλάδα του 2012-13, εξαθλιώνοντας όμως πρώτα τους εργαζόμενούς τους, ώστε εύκολα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας ή να φύγουν από μόνοι τους. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της ΕΙΙΡΑ να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων σήμερα στους ραδιοσταθμούς και στο τέλος της ισχύος της ΣΣΕ να ξαναγυρίσουμε στο 2009 οικονομικά, αν, λέμε ΑΝ, η εργατική πλευρά δεχόταν να συζητήσει μειώσεις. Την ίδια ώρα πιέζουν τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών που μαθηματικά και αξιωματικά ακολουθούνται πολύ σύντομα από περαιτέρω μειώσεις και φυσικά από απολύσεις.
Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε να εξάρουμε τη φαεινή ιδέα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας για τα εμπορικά καταστήματα ως την πιο απο-φασιστική ώθηση για την απογείωση της Ελλάδας. Η λεηλασία των μισθών, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μείωση των αποζημιώσεων και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επιτέλους έπιασαν τόπο. Τώρα ΔΕΝ θα έχουμε χρήματα να ψωνίσουμε 7 μέρες την βδομάδα, αντί για 6.
Μην πιστεύεις ότι η εσωτερική τρόικα δεν ξέρει ή απέτυχε. Τουναντίον και γνωρίζουν και πέτυχαν όλα αυτά που τους ανέθεσαν. Ξεπουλούν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, υπερχρεώνουν και υποθηκεύουν την Χώρα μας και το μέλλον του Λαού μας, ναρκοθετώντας την ζωή των επόμενων γενεών και εξαθλιώνοντας όσους ζουν στην Ελλάδα. Ο λόγος απλός. Πρέπει να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και να σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία, ώστε να είμαστε καταναλωτές εισαγωγών στα πάντα. Οι βιομηχανίες των δανειστών θέλουν πελάτες. Οι πολυεθνικές περιμένουν να εξαφανίσουν κάθε μικρομάγαζο ή μικροεπιχειρηματία, ενώ οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες αγροτοκαλλιεργιών μεταλλαγμένων είναι προ των θυρών. Οι τραπεζίτες παρέα με το μεγάλο κεφάλαιο κάνουν πάρτι. Υπερδανείζουν την Χώρα μας δημιουργώντας στην ουσία ένα χρέος αδύνατο να ξεπληρωθεί. Έτσι θα δικαιολογήσουν την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων, την ουσιαστική διάλυση και εξαγορά της Χώρας και την φτωχοποίηση του Λαού μας. Οι μισθοί των 200-300 ευρώ είναι ορατοί. Οι νεοταξίτες εκτελούν γενοκτονία των Ελλήνων. Η περίπτωση παπακωνσταντίνου και λίστας λαγκάρντ αποδεικνύουν περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι αυτοί που έφεραν την Χώρα μας σε αυτή την κατάσταση και το Λαό μας σε αυτή την κατάντια δεν μπορούν να είναι το μέλλον μας και η λύση. Ο κρινόμενος δεν μπορεί να είναι και κριτής. Είναι σαφές ότι, όταν αυτό το επιτρέπουμε, τα λαμόγια θα σκεπάζουν τα αδικήματά τους που στην περίπτωση της Ελλάδας είναι κακουργήματα.
Όλα αυτά δεν αλλάζουν ή δεν ανατρέπονται αποσπασματικά. Η πολιτική της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών αλλά και της ίδιας της Χώρας πρέπει να σταματήσει τώρα. Η επάρκεια καταναλωτικών αγαθών με εσωτερική παραγωγή είναι μονόδρομος. Χρειάζεται αλλαγή, είναι ανάγκη η τρικομματική μαύρη συγκυβέρνηση να ανατραπεί. Τώρα πριν να είναι αργά. Πριν τα σκουπίδια να γίνουν το τραπέζι, τα χαρτόκουτα το σπίτι, και τα 200 ευρώ ο μηνιαίος μισθός για τα 4/5 των Ελλήνων. Ας σταθούμε επιτέλους μακριά από την διεστραμμένη απλότητα και την ημιμάθεια. Τώρα ο Λαός μας πρέπει να ξαναμιλήσει και τώρα πια ξέρει.
Καλή χρονιά και ευτυχές το νέον έτος. Καλή απελευθέρωση από τις επιλογές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: