Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 18-09 - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 11.30- ΣΥΝΑΥΛΙΑ 20.00


ΤΕΤΑΡΤΗ 18-09 - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 11.30- ΣΥΝΑΥΛΙΑ 20.00

Tην Τετάρτη 18/9/2013    συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο και στην  πορεία που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία  Κλαυθμώνος στις 11.30.  ενώ στις 20.00 πάμε συναυλία στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!

Στο προαύλιο του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων ΕΜΠ. οι Εργαζόμενοι, οι Φοιτητές και οι Καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  διοργανώνουν ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, τονίζοντας ότι: «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός μας στη δουλειά, τη χαρά του να αγαπά αυτό που κάνει, τη δημιουργική μας καθημερινότητα, τη Δημόσια Παιδεία και μαζί της, τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας… το δικαίωμα του κάθε παιδιού στη μόρφωση, του κάθε γονιού να δει τα παιδιά του να προοδεύουν στη ζωή τους. Από το Πολυτεχνείο των κινητοποιήσεων, των απεργιών, των κατειλημμένων σχολών, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαρατασσόμαστε με όλους εκείνους που αντιστέκονται στη βίαια επίθεση, στον ευτελισμό και τη διάλυση της παιδείας, της υγείας, του δικαιώματος στην εργασία και στη στέγη, του δικαιώματος στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Το Πολυτεχνείο της μνήμης και της Ιστορίας που εκείνοι θέλουν να κλείσει, εμείς το κρατάμε ανοιχτό…..»

 Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  συσπειρώνονται ενάντια στις πολιτικές Τρόικας – Κυβέρνησης, που διαλύουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, διαλύουν  την  Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ξεπουλούν τις δημόσιες κοινωφελείς επιχειρήσεις και  απολύουν -μέσω διαθεσιμότητας – χιλιάδες εργαζόμενους, εξοντώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους με την άθλια λιτότητα που έχουν επιβάλλει,
εντείνουν την εργασιακή ζούγκλα  διαλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα…

 Παράλληλα για να κρατήσουμε ανοικτή την ΕΡΤ και αυτή τη μέρα  θα γίνει προβολή της ταινίας  «ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ» 21:30  ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ για όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθουν στη συναυλία του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
«Η Σοφί Μαρσώ και ο Γιαν Σάμιουελ – ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αγάπα με αν τολμάς»  –  σε μια  ιδιότυπα αισιόδοξη και σουρεαλιστική ταινία με θέμα την ωρίμανση και τον επαναπροσδιορισμό.
Η Μαργαρίτα ζει στους ρυθμούς τη υπέρ – απαιτητικής της θέσης στην πολυεθνική όπου εργάζεται. Τρέχοντας με φρενήρεις ρυθμούς για να ανταπεξέλθει το βαρύ καθημερινό της πρόγραμμα, αντιμετωπίζει δουλειά και σχέσεις με σιδερένια  πυγμή. Στα γενέθλια των σαράντα της χρόνων, ένας συνταξιούχος συμβολαιογράφος της παραδίδει το πρώτο από μια σειρά γραμμάτων που θ’ αλλάξουν τα πάντα:
«Αγαπητέ μου εαυτέ, σήμερα είμαι επτά χρονών και σου γράφω αυτό το γράμμα για να μην ξεχάσεις τις υποσχέσεις που έδωσες όταν ήσουν μικρή….»
Γαλλικός Τίτλος: L’AGE DE RAISON
Ηθοποιοί: Σοφί Μαρσώ, Μάρτον Τσόκας, Μισέλ Ντικοσό, Ζοναθάν Ζακά
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιαν Σάμιουελ
Μουσική: Σιρίλ Οφάρ Χώρα: Γαλλία Διάρκεια: 97’»

Δεν υπάρχουν σχόλια: