Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι βήμα για τους Νεοναζί

(φωτο από το Άουσβιτς)







Υπενθυμίζουμε το ψήφισμα καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που είχαμε καταθέσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, το Μάιο του 2012. Υπενθυμίζουμε ότι εντελώς πραξικοπηματικά και αντικαταστατικά, η τότε διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και η εφορευτική επιτροπή, αρνήθηκαν να το θέσουν σε ψηφοφορία. Η μάχη ενάντια σε ρατσισμό-φασισμό δεν σηκώνει κωλυσιεργείες και αναβλητικότητες.

“Καταθέτουμε ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Οι συνάδελφοι που αναρωτιούνται αν πρέπει να τους βγάζουμε στα Μέσα για να ξεσκεπάζονται, κάνουν λάθος. Οι απόψεις τους ακούγονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, όχι από τους ίδιους, αλλά από τη συγκυβέρνηση. Αυτές τις πολιτικές και απόψεις έλεγαν και έτσι τους εξέθρεψαν. Επιπλέον, οι νεοναζί είναι ψεύτες. Ποτέ κανένας τους δε θα βγει στα κανάλια να πει ότι είναι υπέρ του Αουσβιτς.
Οταν τα ΜΜΕ τους δίνουν βήμα, το μόνο που γίνεται είναι να ισχυροποιούν τον σκληρό πυρήνα τους, γι' αυτό μετά αυξάνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις, οι επιθέσεις σε απεργούς και σε άλλα κομμάτια του κινήματος. Χρειάζεται να αποφασίσει η συνέλευση καμιά κάλυψη από τα ΜΜΕ για τη νεοναζιστική δολοφονική συμμορία, αντίθετα κάλυψη από την Ενωση σε όποιον συνάδελφο αρνηθεί να τους δώσει βήμα και δεχτεί εργοδοτική επίθεση. Να αναφέρουμε ένα κατάπτυστο παράδειγμα για την ποιότητα της ενημέρωσης. Να εμφανίζεται ο νεοναζιστής Μιχαλολιάκος σε εκπομπή και να λέει ότι δεν υπήρξαν φούρνοι στο Αουσβιτς. Μία προσβολή στα εκατομμύρια θύματα που έχουν χαθεί στα κολαστήρια του θανάτου. Αυτή την ενημέρωση θέλουμε; Οχι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: