Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Δευτέρα 30/9


Την Δευτέρα  30 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφεση του Ανδρέα Κουρή (του Μάκη), ιδιόκτητη του ομίλου MAD και των καταστημάτων Metropolis, κατά της απόφασης του Β΄ Μονομελούς Πρωτοδικείου (25/1/2013) με την οποία είχε καταδικαστεί  ερήμην σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών και  χρηματικό πρόστιμο 7.800 ευρώ με τριετή αναστολή. Η ποινή επιβλήθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά 8 απολυμένων των Metropolis και μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων σε αυτούς.

Συνεχίζοντας τον επίμονο αγώνα μας τόσο στο δρόμο όσο και στα δικαστήρια και οπλισμένοι με αποφασιστικότητα, που ενισχύεται από την έμπρακτη αλληλεγγύη σωματείων και συλλογικοτήτων, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9:00 το πρωί, έξω από το κτίριο 8 όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση μας, κάτι που ισοδυναμεί με την καταβολή των οφειλόμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας που, παράνομα, αρνείται να μας καταβάλλει ο Ανδρέας Κουρής.

Και επειδή θεωρούμε ότι μέσα από το δικό μας αγώνα, αλλά και κάθε εργατικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη υψώνεται μια ισχυρή φωνή αντίστασης στην εργοδοτική ασυδοσία που έχουν απελευθερώσει η κυβέρνηση και η Τρόικα, την ίδια μέρα προτάσσουμε τη δική μας αλληλεγγύη.

Ετσι, την Δευτέρα, θα βρεθούμε δίπλα στον αγώνα των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρεία Ώθηση (Λεωφ. Συγγρού 25, μετρό Ακρόπολη) στις 2:00 το μεσημέρι, προκειμένου να στηρίξουμε το δικαστικό αγώνα του συναδέλφου Ν.Π. ενάντια στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δείτε στο ακόλουθο λινκ για την υπόθεση του συναδέλφου και το σχετικό κείμενο - κάλεσμα: Κείμενο για τον συνάδελφο Ν.Π. και την εταιρεία Ώθηση.

Ενάντια στην κατάφωρη αδικία που εγκαθιδρύει η εργοδοτική ασυδοσία, η αλληλεγγύη παραμένει το όπλο μας.

Απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis
http://ergazomenoimetropolis.blogspot.gr/2013/09/309.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: