Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γκολ στο "μαύρο"







Βραβεία στους συντελεστές της ΕΡΑ Σπορ, με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή της από τον πανελλήνιο σύνδεσμο αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την ολική επαναφορά της και τον αγώνα ενάντια στο «μαύρο» συνολικά στην ΕΡΤ, απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ελεύθερης – αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ – ertopen.
Βραβεύτηκαν επίσης φωτογράφοι, οι περιφερειακές ΕΡΑ, αλλά και δύο τραγουδιστές, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που σταθερά αγωνίζεται στο πλευρό της ΕΡΤ και δήλωσε ότι θα πάει το βραβείο στο σύλλογο Ελλήνων τραγουδιστών, σαν αναγνώριση της στήριξης που δίνουν στον αγώνα αυτό, αλλά και ο Γιάννης Σιδηράς που το τραγούδι του ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ https://www.youtube.com/watch?v=x4nNg0n6tgM εμπνεύστηκε από τον αγώνα της ΕΡΤ και έγινε σημείο αναφοράς για τους εργαζόμενους – απολυμένους.
Βραβεύτηκαν επίσης αλληλέγγυοι στον αγώνα της ΕΡΤ που συμμετέχουν στην παραγωγή προγράμματος.


Ο χαιρετισμός που έκανε ο Νάσος Μπράτσος κατά την απονομή του βραβείου:
«Όταν τις Κυριακές παίρνω το «ρεπό» μου από την ιστοσελίδα της ελεύθερης ΕΡΤ και πηγαίνω στα γήπεδα για μεταδόσεις στην ΕΡΑ Σπορ, βιώνω την αλληλεγγύη του κόσμου, γιατί ανάμεσά του κάθομαι, όταν καταλαβαίνει πού δίνω τις ανταποκρίσεις. Γιατί οι φίλαθλοι είναι και εργαζόμενοι και άνεργοι και συνταξιούχοι και νεολαίοι, που βιώνουν την πολιτική του "μαύρου" σε διάφορες πτυχές της ζωής τους.

Γιατί εμείς στην ελεύθερη ΕΡΤ δεν έχουμε ανάγκη από κιγκλιδώματα και αστυνομία για να μας διαχωρίζουν από τον κόσμο, γιατί μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια».


Παράλληλα με τις βραβεύσεις, εγκαινιάστηκε και έκθεση φωτογραφίας από τον 18μηνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.


Στιγμές συγκίνησης κυριάρχησαν στην αναφορά των 17 συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή στη διάρκεια του αγώνα αυτού, με όρκο τιμής να αφιερωθεί η επιστροφή στο Ραδιομέγαρο στη μνήμη τους.

Την ώρα που καθαρά και χαμογελαστά πρόσωπα στην εκδήλωση των βραβεύσεων και της έκθεσης φωτογραφίας, δήλωναν "αντέχουμε και συνεχίζουμε", απέναντι στο κατεχόμενο Ραδιομέγαρο, βασίλευαν τα σκοτάδια, μίζεροι, κρυμμένοι στα ενδότερα και λιγόψυχοι, έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα στους ΟΡΘΙΟΥΣ της ΕΡΤ, ζητώντας να χτίσουν γέφυρες τώρα που τα καράβι τους ακολουθεί την πορεία του Τιτανικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: