Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Καταδικάζει την προσαγωή της συναδέλφου Α.Τζιαντζή η ΠΟΕΣΥ

 Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει απερίφραστα το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας εις βάρος της συναδέλφου Αφροδίτης Τζιαντζή της «εφημερίδας των Συντακτών», η οποία προσήχθη χθες από αστυνομικά όργανα και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης όπου και κρατήθηκε, πριν τελικώς αφεθεί ελεύθερη.

 Η συνάδελφος την ώρα της προσαγωγής της έκανε ρεπορτάζ σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως. Η ίδια  για την προσαγωγή της υποστηρίζει:
 Μόλις είχα φτάσει στο Πεδίον του Άρεως, όταν οι πρόσφυγες φώναξαν ανήσυχοι ότι η αστυνομία μας πήρε τα κινητά. Κινητά που φορτίζονταν σε καφάο της ΔΕΗ, από τα πολλά που βρίσκονται μονίμως παραβιασμένα. Προχωράμε με άλλους προς το σημείο, όπου αστυνομικοί έχουν φορέσει χειροπέδες σε δύο νεαρούς. Ρωτάω γιατί κρατούνται, λέω ότι είμαι δημοσιογράφος. «Μας απειλείς ότι είσαι δημοσιογράφος;» Η απάντηση από τον αρχιφύλακα. Μου ζητείται και δίνω δημοσιογραφική ταυτότητα. «Δεν απειλώ κανέναν, αντίθετα απειλούμαι με προσαγωγή.»
Καλούμε την πολιτική ηγεσία και την Ελληνική Αστυνομία να διερευνήσουν το γεγονός και να αποδώσουν ευθύνες στους υπαίτιους.

                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: