Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Συντονισμός: "Mονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ"


..ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΧΙ..
Τεταρτη 15 Ιουλίου
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Την Τετάρτη ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, απεργούμε όλοι και όλες στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά απο σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Εϊναι η πρώτη μεγάλη δική μας απάντηση στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση. Είναι η συνέχιση της μάχης του ΟΧΙ που δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες πρίν λίγες ημέρες. Αυτη τη φορά στη μάχη δεν χρησιμοποιούμε σαν όπλο την ψήφο μας, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργάτες, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Και την απεργία, δεν μπορεί καμία κυβένηση και κανένας ευρωπαικός θεσμός να την «αγνοήσει».

 Με το μαζικό 61% υπέρ του ΟΧΙ, οι εργαζόμενοι δώσαμε την Κυριακή 5 Ιούλη την πιο μεγάλη απάντηση στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ και των δανειστών. Σε αυτην την μάχη, οι τάξεις στην ελληνική κοινωνία στοιχήθηκαν, με τον πιο καθαρό τρόπο. Ήταν μια κρίσιμη μάχη. Η πλευρά των καπιταλιστών έριξε στη μάχη για το ΝΑΙ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον έλεγχο της πάνω στις τράπεζες, τον έλεγχό της στα ΜΜΕ, την εργοδοτική τρομοκρατία, όλο της το πολιτικό προσωπικό, εν ενεργεία ή αποστρατευμένο, τη «διανόηση» που είναι στο πλευρό της, τις εφεδρείες τύπου Μπουτάρη, Καμίνη, την γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ κλπ.
Και έχασαν πανηγυρικά σε τεράστια διαφορά απο τους εργαζόμενους.

          Αυτός που έφερε αυτη τη μεγάλη νίκη είναι η εργατική τάξη, που έδωσε σκληρούς αγώνες για μια ολόκληρη πενταετία, και ανέτρεψε τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις. Οχι μόνο δεν έχει «γυρίσει πίσω» αλλά προχωράει μπροστά, ριζοσπαστικοποιείται ακόμη περισσότερο. Το ΟΧΙ της Κυριακής, για την πλειοψηφία του κόσμου (και σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο η πλευρά των αφεντικών), ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ρήξη, στη σύγκρουση με το Χρέος, την ΕΕ, το ευρώ και τα αφεντικά.

Τώρα αυτό το ΟΧΙ θα χρειαστεί να το ξαναπούμε με απεργίες. Για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσει το νέο μνημόνιο. Οτι θα τσακίσουμε την προσπάθεια των αφεντικών, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης που προχώρησε στο δικό τους στρατόπεδο να πληρώσουν για άλλη μια φορά με αιματηρές θυσίες οι εργαζόμενοι για τα κέρδη των τραπεζιτών και την δική τους κερδοφορία.
              
Να επιβάλλουμε απο τα κάτω την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση.
v Την Τρίτη ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς, ενημερώνουμε και να οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και των σωματείων με τα πανό τους στην απεργιακή συγκέντρωση.
v Στηνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, απεργιακές επιτροπές και επιτροπές βάσης για να οργανώσουμε τη συνέχεια.
v Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει κλιμακωση με νέα 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα. Για να ανοίξουμε το δρόμο για επαναλαμβανόμενες απεργίες.
v Να δώσουμε τη μάχη και στα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στην απεργία.

Η απάντηση στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι μόνο μία. Η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες 


Δεν υπάρχουν σχόλια: