Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Νέα κινητοποίηση στα δημοτικά ΜΜΕ





Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ έξω από το γραφείο του Π. Παυλόπουλου με τον οποίο συναντήθηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν πολλές διαμαρτυρίες προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ (προσπάθησε να ρίξει πόρτα, με την άποψη ότι το ραντεβού είναι ανάμεσα στον Παυλόπουλο και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ) για να πάρουν τελικά μέρος στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συντακτών στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (θα το συγκαλέσεις ποτέ πρόεδρε, ή το κατάργησες και δε μας το λες) καθώς και εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ.
Η άποψη του Π.Παυλόπουλου ήταν για παράταση μέχρι το τέλος του 2009, για την μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των δημοτικών ΜΜΕ είναι καλεσμένοι στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να παρουσιάσουν την κατάσταση και να συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο.
Μια πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι όλοι (Κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ) δείχνουν διάθεση υποχώρησης και γι αυτό χρειάζεται κλιμάκωση μέχρι την τελική αποτύπωση και στο θεσμικό επίπεδο, των θέσεων των εργαζομένων. Η προεκλογική περίοδος που ήδη διανύουμε (ευρωεκλογές και πιθανότατα και πρόωρες βουλευτικές) προσφέρεται γι αυτό. Μετά ίσως να είναι αργά.

Νέο δικαστήριο έχουν την Παρασκευή 14 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στον Ξένιο, που παραμένουν απλήρωτοι.
Ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Ηρακλείου και επισήμως σε συνεδρίασή του, από τον εκπρόσωπο των συντακτών στον «επικοινωνία» για τις εξελίξεις στα δημοτικά ΜΜΕ και τις θέσεις των εργαζομένων.




Τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, οι Financial Crimes συμμετέχουν στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, με το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Γένοβα και της Συμμαχίας σταματήστε τον πόλεμο, με προσυγκέντρωση στις 3μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: