Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Συνέλευση στα δημοτικά ΜΜΕ




1)Κοινή συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ του λεκανοπεδίου Αττικής, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα ΔΣ των ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με παρέμβαση στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη (ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ ήδη ανακοίνωσαν ότι βάζουν πούλμαν). Παρά το γεγονός ότι το πάγωμα των εξελίξεων κρίθηκε σαν θετική εξέλιξη, η πρόθεση των εργαζομένων είναι να εξασφαλίσουν ότι δεν θα βρεθεί μπροστά τους το πρόβλημα στο μέλλον, αλλά ότι θα εξασφαλίσουν πλήρη και σταθερή απασχόληση και μάλιστα χωρίς να πληγεί το αγαθό της ενημέρωσης που παρέχουν τα δημοτικά ΜΜΕ.



2)Επισυνάπτουμε το ψήφισμα Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2008

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι
σε "ΑΘΗΝΑ 9,84",στο portal του σταθμού και τον "AIR 104,4 FM",στον "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM",τον "ΞΕΝΙΟ 94,3" και στο "ΚΑΝΑΛΙ 1" πήραν τις ακόλουθες αποφάσεις :

* Παράσταση εκπροσώπων εργαζομένων των τεσσάρων δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοφωνίας κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ (Γενναδίου και Ακαδημίας), στην οποία ζητάμε να παραστούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ).
* Ζητάμε να αναληφθεί από κοινού πρωτοβουλία από ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ για τη μετάβαση αντιπροσωπείας μελών τους και εκπροσώπων των εργαζομένων των τεσσάρων δημοτικών ραδιοφώνων, στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη στις 26 Νοεμβρίου
* Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Διασωματειακό μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων για το συντονισμό της δράσης.
* Πραγματοποίηση νέας Γενικής Συνέλευσης την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι των τεσσάρων δημοτικών ραδιοφώνων επιμένουν στο ψήφισμα που εγκρίθηκε και διεκδικούν:
* Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και να μη θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.
* Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και
Κοινοτήτων που επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.
* Την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου», που υποχρεώνει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν’ αλλάξουν το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, για να πάρουν άδειες λειτουργίας ως μέσα ενημέρωσης. 

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν κάθε σχέδιο που δε λύνει οριστικά το πρόβλημα σήμερα και δε διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά μεταθέτει το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης στο μέλλον.

Επειδή ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα, αντιπροσωπεία εργαζομένων από τα τέσσερα δημοτικά ραδιόφωνα θα διερευνήσει με τη συμβολή νομικών κάθε δυνατότητα και θα τη θέσει υπόψιν των Δ.Σ. των Σωματείων.
Εργαζόμενοι "ΑΘΗΝΑ 9,84",athina984.gr "AIR 104,4 FM","ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM","ΞΕΝΙΟΣ 94",» και "ΚΑΝΑΛΙ 1".


3)Memo (από F.Crimes):
Πλησιάζει η απεργία της 10ης Δεκέμβρη ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις και το ασφαλιστικό και υπενθυμίζουμε ότι δεν ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις αρκετών στα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ για «κλιμάκωση και με 48ωρη», ούτε και τις κριτικές μας για την ελλιπή οργάνωση των απεργιών του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: