Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
Παρά τη δέσμευσή του ότι «παγώνει» η διαδικασία μετατροπής της νομικής μορφής των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων, στο ίδιο νομοσχέδιο -με το οποίο δίνει τη σχετική παράταση έως το τέλος του 2009- περιλαμβάνεται διάταξη ότι «υφιστάμενες δημοτικές ή κοινοτικές επιχειρήσεις Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες ΟΤΑ»
Εν κρυπτώ ο υπουργός, την ώρα που έχει δεχθεί ότι θα εξετάσει τη νομοθετική πρόταση που επεξεργάζεται η ΚΕΔΚΕ και η ΕΣΗΕΑ για τη λύση του προβλήματος, υπονομεύει εκ προοιμίου την όποια διαβούλευση και επιχειρεί να μας φέρει προ τετελεσμένων. Ουσιαστικά επιμένει στην μορφή της Α.Ε. που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων.
Θυμίζουμε ότι από τη συνάντηση Παυλόπουλου - ΕΣΗΕΑ της 13ης Νοεμβρίου προέκυψε ότι θα αναζητηθεί ένα καθεστώς που θα κατοχυρώνει απολύτως το δικαίωμα της ενημέρωσης για τους δημότες-πολίτες, θα περιφρουρεί τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων και τον ειδικό χαρακτήρα των φορέων αυτών. Κάτι που προφανώς δεν εξυπηρετείται από την πρόβλεψη για μετατροπή σε Α.Ε. που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός.
Θυμίζουμε επίσης ότι ο κ. Παυλόπουλος δήλωνε μετά τη συνάντηση ότι «το ζήτημα είναι οι σταθμοί αυτοί να μπορούν στο μέλλον να συντηρηθούν. Είναι πολύτιμοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενημέρωση την οποία παρέχουν είναι σημαντική».

Επαναλαμβάνουμε τις θέσεις των εργαζομένων για:

* Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και να μη θιγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

* Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.

* Την απόσυρση της διάταξης του «νόμου Ρουσόπουλου», που υποχρεώνει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ν’ αλλάξουν το νομικό καθεστώς λειτουργίας τους, για να πάρουν άδειες λειτουργίας ως μέσα ενημέρωσης.

Καλούμε επίσης την ΚΕΔΚΕ, να συνεργαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, όπως έχει ήδη δεσμευτεί, προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα.


Δημήτρης Ζώνιος, εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΘΗΝΑ 9,84
Γιάννης Λαυράνος, εκπρόσωπος ΑΘΗΝΑ 9,84 στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Νίκος Σηφάκης, εκπρόσωπος ΚΑΝΑΛΙΟΥ 1 στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Κώστας Γεωργακόπουλος, εκπρόσωπος ΞΕΝΙΟΥ 94,3 στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Τάσος Τατάρογλου, εκπρόσωπος ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: