Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Τιμούμε τη μνήμη του Γ.Κοίλιαρη


Ανακοίνωση Financial Crimes

Πολεμικός ανταποκριτής χωρίς ασφάλεια, συμβασιούχος με μπλοκάκι, ήταν ο Γιώργος
Κοίλιαρης, που τραυματίστηκε θανάσιμα κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες» στο Αφγανιστάν.

Απαιτώντας να δοθούν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή στη δημοσιότητα, τιμούμε τη μνήμη του με τρεις τρόπους:

1)συμμετέχουμε στη Βαλκανική Συνάντηση Ειρήνης στις 29 και 30 Νοέμβρη στην Αθήνα.

2)αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στις «ελαστικές» μορφές εργασίας, διεκδικώντας πλήρη και σταθερή απασχόληση, με ΣΣΕ με αποδοχές που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση, μέσα στις συνθήκες ακρίβειας. Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να μην διώξει ούτε ένα συμβασιούχο, από τη φουρνιά που το Δεκέμβρη λήγουν οι συμβάσεις της, να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τελευταία φουρνιά των μονιμοποιηθέντων και να σταματήσει τη δικαστική αντιδικία με τους εργαζόμενους.
Αποτελούν πρόκληση οι παχυλές αμοιβές των golden boys της ΕΡΤ και το 1.200.000 ευρώ που δόθηκε για τα νέα σήματα της ΕΡΤ, όταν ο Κοίλιαρης ήταν «μπλοκάκιας».

3) οι περικοπές σημαίνουν και τη μη καταβολή ειδικού επιδόματος για κάθε μέρα παραμονής σε επικίνδυνες περιοχές (πόλεμος, σεισμοί, πυρκαγιές). Αρκετοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μας έχουν καταγγείλει ότι δεν τους έχει καταβληθεί, αν και υπάρχει γραπτή συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ. Ζητάμε την άμεση καταβολή του, όπου υπάρχει σχετική υποχρέωση. Επίσης περικοπές αποφασίστηκαν και στις δαπάνες κίνησης για όλες τις ειδικότητες της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: