Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Παρακρατικοί στην ΠΟΣΠΕΡΤ




Ξεπέρασε κάθε όριο ο ξεπεσμός της απερχόμενης διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ που έχει αναδειχθεί σε φιλοκυβερνητικό παραμάγαζο. Μετά την ανεπιτυχή απόπειρα να αποκλείσει συνέδρους από τα τεχνικά σωματεία (κατέπεσε στα δικαστήρια) σήμερα πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι σύνεδροι αντιλήφθηκαν την παρουσία περίπου πέντε κατ άλλους επτά, άγνωστων ατόμων (ορισμένοι είχαν θήκες όπλων) που στις πιεστικές ερωτήσεις των εργαζομένων για την ταυτότητά τους, απαντούσαν με αοριστίες, μέχρι που περικυκλωμένοι από τον κόσμο, ο ένας αναγκάστηκε και έδειξε στον πρόεδρο του ΠΣΥΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννη, στρατιωτική ταυτότητα. Αν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία επώνυμα από συνέδρους δεν εμφανίζονταν για ώρες (άραγε ήξερε κάτι?) μέχρι που οι σύνεδροι άφησαν (όχι χωρίς τριβές μεταξύ τους) τους άγνωστους να φύγουν, δηλώνοντας ότι εμείς είμαστε συνδικαλιστές εργαζόμενοι και όχι ασφαλίτες για να σας κάνουμε σωματικές έρευνες.
Οι Financial Crimes καταγγέλουν τους πολιτικούς προϊσταμένους των παρακρατικών και τα συνδικαλιστικά τους παραμάγαζα, που επιχειρούν μέσα στον πανικό τους να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε Κολομβία, με μαφιόζους και παρακρατικούς.


Υ.Γ. για την ουσία του συνεδρίου, που την ώρα που γράφεται αυτή ανακοίνωση δεν είχε ξεκινήσει, αφού αποχώρησε η απερχόμενη διοίκηση και αναμένονταν εισαγγελική απόφαση για να ξεκινήσει, θα σας ενημερώσουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.


ΦΩΤΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ (ο ένας που είναι σε δύο φωτο είναι αυτός με τη στρατιωτική ταυτότητα).Από τους δύο δεν είχε κανείς όπλο, ενώ ο άλλος χωρίς να διασταυρωθεί η πληροφορία, ήταν υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι.
Μεγάλος αριθμός συνέδρων με κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές και βίντεο έχει καταγράψει σκηνές "απείρου κάλλους" από τη "σεμνή και ταπεινή" παρουσία των αγνώστων ατόμων.


UPDATE 6.30μμ Τετάρτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ


Το πρωί της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου στις 9:00 είχε οριστεί η έναρξη του 24ου Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ στο αμφιθέατρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.
Όλοι παρόντες λοιπόν, το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ και των Συλλόγων, σύνεδροι, συνάδελφοι, αλλά και κάποιοι άγνωστοι... ΟΠΛΟΦΟΡΟΙ.
Το κλίμα είχε διαμορφωθεί μέρες τώρα, όταν πραξικοπηματικά διέγραψαν από το μητρώο τους συνέδρους από τον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν και τις πιο δύσκολες εργασιακές συνθήκες!
Ισχυρίστηκαν με ανίσχυρα και ψευδή επιχειρήματα, ότι δεν ήταν ταμειακά εντάξει από το 2003, απαιτώντας υπέρογκα ποσά, πλέον των 200.000 ευρώ, θυμίζοντας εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων!
Οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΣΠΕΡΤ, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν το Συνέδριο, ενώ είναι πλέον μια ισχνή μειοψηφία, εξαιτίας της φιλοεργοδοτικής συμπεριφοράς τους, αρνήθηκαν ακόμα και να εφαρμόσουν δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, στα οποία αναγκάστηκαν να προσφύγουν τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, με την συμπαράσταση του μεγαλύτερου αριθμού και των σωματείων της ΕΡΤ.
Έτσι, σήμερα τους απαγόρευσαν να μπουν στο Συνέδριο, με το επιχείρημα ότι αυτό θα τους το επιτρέψουν επιλεκτικά μόνο το μεσημέρι για να ψηφίσουν για εφορευτική επιτροπή!
Είχαν επιτρέψει όμως, να βρίσκονται στο χώρο του συνεδρίου οπλοφόροι, που απαγόρευαν την είσοδο στους νόμιμους συνέδρους!
Μόλις έγιναν αντιληπτοί οι οπλοφόροι ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που όμως δεν εμφανίστηκε στο χώρο του συνεδρίου παρά τις επανειλημμένες κλήσεις που έγιναν από πολλούς συνέδρους.
Έτσι, οι σύνεδροι (86 στους 147) αφού απομάκρυναν τους <<περίεργους φρουρούς>> των παρανομιών της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, απαίτησαν να ξεκινήσει το συνέδριο.
Όμως, αυτό δεν ήταν στα σκοτεινά σχέδια του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Α. Κοντιζά, ο οποίος αντ΄αυτού αντικαταστατικά και παράνομα κήρυξε τη λήξη του συνεδρίου, πριν καν αρχίσει!!!
Αυτό το πραξικόπημα αφήνει αδιάφορους άραγε την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, της οποίας κορυφαίο στέλεχος είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ; Όταν αυτοί οι εργαζόμενοι που αποκλείονται, ΚΑΙ δίκιο έχουν ΚΑΙ έχουν δικαιωθεί στα ασφαλιστικά μέτρα ΚΑΙ αντιμετωπίζουν τις πιο δύσκολες εργασιακές συνθήκες με τις χειρότερες αμοιβές ΚΑΙ απειλούνται με απολύσεις;
Το ζήτημα ξεπερνάει τα όρια του συνδικαλιστικού χώρου αλλά και κάθε ηθικής συμπεριφοράς, κάθε δημοκρατικής αντίληψης και γι' αυτό είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πλέον όλοι όσοι έχουν πολιτική ευθύνη.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΗΜΜΕ, κάθε εργαζόμενο, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και κάθε φορέα που τις ανέχεται και τις καλύπτει.


ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ 85 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 147 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ
ΤΟΥ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

ΥΓ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 3 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ( ΕΡΤ; ΠΟΣΠΕΡΤ; ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ.

1 σχόλιο:

man είπε...

"Ο δαιμονας της φωτογραφιας"
----------------------------------
Στη δεύτερη φωτογραφία με τους παρακρατικούς όλοι όσοι βρίσκονται τριγύρω από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Αρη Κοντιζά είναι από την ομάδα των πιστολέρο
αυτός που είναι στον κύκλο είναι ο επικεφαλής τους κάτοχος ταυτότητας αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού.

Ο παχουλός τύπος αριστερά του Κοντιζα με το μούσι και τα μαλλιά όπως και ο άλλος δεξιά του με το καλλιτεχνικό μουσάκι είναι άλλα δυο άτομα από την παρακρατική ομάδα.

Εν ολιγης βλέπουμε τον ΤΕΩΣ πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και ενορχηστρωτή της απόπειρας διάσπασης της ομοσπονδίας να περιστοιχίζετε από κουμπουροφόρους παρακρατικούς