Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Κοινή ανακοίνωση ενάντια στις απολύσεις


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Η οικονομική κρίση είναι εδώ. Στο ALPHA η απειλή της απόλυσης κρέμεται πάνω απο τα κεφάλια των συναδέλφων. Στον Πήγασο το ίδιο. Στον Ελεύθερο Τύπο έχουν ήδη γίνει απολύσεις. Σε κάθε χώρο δουλειά η ανασφάλεια για το μέλλον εντείνεται. Η διαφημιστική δαπάνη περιορίζεται, γεγονός που σημαίνει ότι η εργοδοσία στον χώρο των ΜΜΕ θα προσπαθήσει να ρίξει το κόστος περιορίζοντας αυτό που θεωρεί βάρος, δηλ τους εργαζόμενου.
Αν σε αυτήν την εικόνα προσθέσουμε τις άθλιες συλλογικές συμβάσεις που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες των συναδέλφων, και το γεγονός ότι τα ταμεία μας λεηλατούνται μετά την εφαρμογή του νόμου Πετραλιά τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις κατακτήσεις των εργαζόμενων χρειάζεται τα σωματεία και οι Ενώσεις του κλάδου να υψώσουν τείχος αντίστασης. Γι' αυτό προτείνουμε να υπάρξουν άμεσα δεσμευτικές αποφάσεις απο τη Διασωματειακή Επιτροπή του κλάδου:
1.Άμεση συντονισμένη απεργιακή απάντηση όλων των εργαζόμενων σε όλα τα ΜΜΕ αν ανακοινωθεί έστω και μία απόλυση στον ALPHA ή σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Είτε πρόκειται για απολύσεις "κλασικές" είτε απολύσεις "εθελούσιες". Να βάλουμε φρένο εδώ και τώρα στα σενάρια να φορτώσουν στις δικές μας πλάτες την κρίση τους.
2.Συμμετοχή του Διασωματειακού και όλων των Ενώσεων με 24ωρη απεργία, στην απεργιακή κινητοποίηση που προγραμματίζουν τα συνδικάτα για τα μέσα Μαρτίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη ενάντια στις απολύσεις.
3.Μπροστά στην μεγαλύτερη μάχη που θα κρίνει το μέλλον των εργαζόμενων χρειάζεται όλες οι Ενώσεις να πραγματοποιήσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για να συζητήσει ο κλάδος και να αποφασίσει συλλογικά την αντίδρασή του στις επιθέσεις της εργοδοσίας
4.Τέλος πρέπει το διασωματειακό να προχωρήσει σε μεγάλη συγκέντρωση συζήτηση ενάντια στις απολύσεις, σε κεντρικό χώρο στην Αθήνα, για να μπορέσει συνολικά ο κλάδος να συζητήσει την αντίστασή του.

Δεν ήμασταν συνέταιροι την περίοδο της κερδοφορίας τους, δεν θα γίνουμε τώρα συνέταιροι στην περίοδο της κρίσης τους.



*Αγωνιστική Συσπείρωση εργαζομένων - συνταξιούχων στα ΜΜΕ (ΕΠΗΕΑ)

*Financial Crimes -Πρωτοβουλία Γένοβα εργαζομένων στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: