Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η ενότητα στα συνδικάτα αφορά όλους μας


ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ενότητα στα συνδικάτα αφορά όλους μας
Πέμπτη 12 , Φεβρουάριος 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ


Η ενότητα στα συνδικάτα αφορά όλους μας

Οι εξελίξεις στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ ανησυχούν όλους τους εργαζομένους στην Ενημέρωση.
Η κρίση θέτει τα σωματεία μας και τις ηγεσίες τους μπροστά σε καθοριστικές για το μέλλον αποφάσεις. Τα καθήκοντα αυτά μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με βάση την αρχή της δημοκρατικής ενότητας στη δράση, μόνο με την παλιά αρχή «Ένα σωματείο – μια Ομοσπονδία» σε κάθε χώρο.
Η προσπάθεια αποκλεισμού των εργαζομένων στα ιδιωτικά Ρ/Τ μέσα, η απόδοση στους δικαστές διαιτητικών ρόλων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και πολύ περισσότερο η επιστροφή σε «ανωμαλίες» άλλων εποχών (με κρούσματα αυταρχισμού, βίας, διάλυσης συνεδρίων κ.λπ.) μας ανησυχούν όλους.
Η ΠΟΕΣΥ, εκφράζοντας την ενότητα μεταξύ των Ενώσεων Συντακτών, δηλώνει και πάλι, ότι θεωρεί απαραίτητη την πιο στενή συνεργασία με τα σωματεία των τεχνικών, του διοικητικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
Με βάση αυτήν την αρχή εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα φαινόμενα κρίσης σε μια αδελφή συνδικαλιστική οργάνωση και καλούμε όλες τις πλευρές να δώσουν λύση αποκαθιστώντας την ενότητα των εργαζομένων στο χώρο των τεχνικών της δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης ως προϋπόθεση για τη συνεργασία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: