Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Εργασιακή ενημέρωση



*Αρκετές αφίσες έχουν μπει στον Πειραιά, που προαναγγέλουν την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Π.Μαυρίκου, εκδότη των εφημερίδων "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", "Επικαιρότητα", "24 Ωρες" και "Αθλητική Ημέρα". Με κάτι "περιπέτειες" με την επιθεώρηση εργασίας, τι έγινε? Οι εργαζόμενοι πληρώνονται με βάση τις ΣΣΕ? Είναι ασφαλισμένοι? Εξακολουθούν να δείχνουν γαϊδουρινή υπομονή?
Όπως έχει γράψει σε ένα άρθρο του ο νυν εκδότης και πρώην ρεπόρτερ του Τηλεάστυ: "Ένα από τα πλέον συμπαθούντα τετράποδα -του γράφοντα- είναι ο γάιδαρος.
Όχι τόσο όμορφος, αλλά σίγουρα πολύ καλός, και με μεγάλη υπομονή.
Εξού και το «γαϊδουρινή υπομονή»
-Ο γάιδαρος μπορεί ακούραστα να περπατάει φορτωμένος χωρίς να διαμαρτύρεται. Και όσο για το τα προς το ζειν του: μόνο λίγα ξερά χόρτα και νεράκι του Θεού.
-Ο άνθρωπος ως αλλαζόν από τη φύση του συνήθησε να φορτώνει χωρίς λογική τον γάιδαρο ο οποίος φυσικά δεν είναι μηχανή και φυσικά έχει αντοχές μέχρις ενός ορίου ως ζων οργανισμός και ακόμη καλύτερα έχει και ψυχή".


*Πολλά γράφονται σε διάφορες ιστοσελίδες για το αν οι αγοραστές του τίτλου του Ε.Τ. θα πάρουν πίσω όλους τους εργαζόμενους ή όχι. Δεν θα αναπαράγουμε τη σχετική συζήτηση, γιατί νομίζουμε ότι μπροστά στη διεκδίκηση να εργαστούν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι, κάθε άλλη συζήτηση λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στις αναγκαίες κινήσεις οργάνωσής τους.



*Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται στις Οικονομικές, Εμπορικές και Διοικητικές υπηρεσίες.
· Των ημερήσιων Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων με έδρα το νομό Αττικής.
·Των Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών σταθμών με έδρα το νομό Αττικής.
· Του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., της Ε.Π.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Ι.Η.Ε.Α., του Α.Π.Ε., της Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και της Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ..
και πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που προβλέπονται από το Καταστατικό της Ε.Π.Η.Ε.Α. να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις εγγραφής ως δόκιμά ή τακτικά μέλη της.



*Ελάχιστες είναι οι συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές που έχει υπογράψει φέτος το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς έχουν περιοριστεί μόνο σε 4 επιλογές. Πρόκειται για τις κλινικές «MEDITERRANEO HOSPITAL» – Δραγίνη (Γλυφάδα), Λευκός Σταυρός (Αθήνα), «ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ» – Τζίμα και ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ (Πειραιάς).
Οι συμβάσεις που επί χρόνια υπέγραφε το ΤΑΙΣΥΤ με πολλές ιδιωτικές κλινικές (π.χ. Ωνάσειο, Ευγενίδειο, Ιατρικό Κέντρο, Κεντρική Κλινική, Γενική Κλινική, Metropolitan, Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη κ.α.) έχουν λήξει και όπως φαίνεται, δεν ανανεώνονται. Επίσης, δεν υπάρχει πλέον καμία σύμβαση με κλινικές εκτός Αθηνών.
Από http://etapmme.wordpress.com (ιστοσελίδα ανεπίσημης ενημέρωσης για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: