Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο "Γκρούεζας" του ΠΑΣΟΚ


Μετά τον ρόλο του Γκρούεζα (τοπικός κομματάρχης στην ταινιά με τον Λ. Κωνσταντάρα να υποδύεται τον υπουργό Μαυρογιαλούρο) που ενσάρκωσε ο αείμνηστος Δ. Παπαγιανόπουλος, νέοι επίδοξοι μιμητές εμφανίζονται, δυστυχώς όχι σε ταινίες, αλλά στην πραγματικότητα. Επισυνάπτουμε το δελτίο που μας ήρθε:

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.) ΦΑΞ : 2108847368

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ) Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 Αριθμός Πρωτ. 1237/809

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς το ΠΑΣΟΚ τον Γεώργιο Παπανδρέου και σε κάθε κατεύθυνση για την προσπάθεια να απαγορευτεί στα τηλεοπτικά συνεργεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να βιντεοσκοπήσουν την έξοδο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση οι συνάδελφοί μας, εικονολήπτες και ηχολήπτες, που κάλυπταν το ρεπορτάζ της επίσκεψης, είδαν κάποιον κ. Ν. Ζιώγα ο οποίος συστήθηκε σαν «συνεργάτης του Προέδρου» να προσπαθεί να τους εμποδίσει να εργαστούν, φωνάζοντας ότι «μόνο η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να κάνει την λήψη».

Είναι γνωστή, από επανειλημμένες καταγγελίες μας, η βοήθεια που προσφέρει η Δημόσια τηλεόρασή μας στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να περιορίσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας με απολύσεις και «εθελούσιες αποχωρήσεις», προσφέροντάς τους δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό.

Η καθημερινή σχεδόν, παραχώρηση της δουλειάς των εργαζομένων της ΕΡΤ στους ιδιώτες καναλάρχες, είτε με την μέθοδο του “pull” είτε με κασέτες, είτε ακόμα και με την οπτική ίνα που την συνέδεσε απευθείας με τον ΑΝΤ1, όχι μόνο βοηθάει στον περαιτέρω πλουτισμό τους, αλλά και συρρικνώνει δραματικά τις θέσεις εργασίας μας.

Άραγε το σημερινό αποκορύφωμα της απαγόρευσης στους συναδέλφους μας να κάνουν την δουλειά τους, μας δηλώνει και τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για το πώς θα αντιμετωπίσει τον χώρο μας αν έρθει στην εξουσία;

Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και από πού παίρνουν το δικαίωμα να επιτρέπουν μόνο στην ΕΡΤ να κάνει ρεπορτάζ για τους αρχηγούς των κομμάτων; Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης η Κρατική τηλεόραση μοιράζει αφειδώς το οπτικοακουστικό υλικό της στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς;

Ζητάμε από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το άλλα κόμματα να μας ξεκαθαρίσουν την θέση τους για το πως αντιλαμβάνονται την ελεύθερη τηλεόραση και πως ο οποιοσδήποτε βρίσκεται στην κυβέρνηση θα χειρίζεται την δημόσια τηλεόραση σαν μέσο προπαγάνδας του.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: