Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Golden σκηνοθέτης!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 01-09-2009 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ"
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σκηνοθετών και Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ, καταγγέλλουν την πραξικοπηματική ενέργεια της Διοίκησης και των συντελεστών της εκπομπής «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ», ν’ αντικαταστήσουν πτυχιούχο σκηνοθέτη-τακτική υπάλληλο, με τον golden συμβασιούχο–σκηνοθέτη Γιώργο Νταούλη (9.500€ το μήνα), πρόσφατα αφιχθέντα στην ΕΡΤ!
Χτες το πρωί αιφνιδιαστικά ο golden σκηνοθέτης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή και λέγοντας χαρακτηριστικά «έχω συνεννοηθεί» απαίτησε να κάνει αυτός την εκπομπή, βάζοντας στην άκρη τη συνάδελφο που σκηνοθετεί εδώ και 2 χρόνια την εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ».
Τα golden boys θέλουνε golden σκηνοθέτη
Ας σημειωθεί ότι οι δύο παρουσιαστές - Λυριτζής και Οικονόμου - και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Τριλίκης, έχουν ΜΗΝΙΑΙΟ μισθό 5πλασιο από την ΕΤΗΣΙΑ αμοιβή της εργαζόμενης, στην οποία δεν έχει αναγνωριστεί ούτε η προϋπηρεσία της!
Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου σε στελέχη της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ αυτά επικαλέστηκαν άγνοια της μεθόδευσης !!
Η συγκεκριμένη σκηνοθέτις είναι υπόδειγμα.
Μια τέτοια συμπεριφορά είναι προσβλητική και απαξιωτική για μια εργαζόμενη, που καθημερινά προσφέρει το καλύτερο δυνατόν.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά απαξίωσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Χτυπώντας τους εργαζόμενους, φουσκώνοντας την ΕΡΤ με συμβασιούχους, για ένα κομμάτι ψωμί τους περισσοτέρους και για «παντεσπάνι» τους εκλεκτούς - πολλές φορές και χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα- ανατρέπονται συνολικά οι εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυξάνει η αδιαφάνεια, η ρουσφετολογία και κατασπαταλάται ο δημόσιος πλούτος.
Αυτός είναι ο λόγος που αυθαιρετεί η Διοίκηση και αρνείται τον ορισμό του εκπρόσωπου των εργαζομένων στην επιτροπή, η οποία κρίνει την αναγκαιότητα των συμβάσεων έργου.
Σε μια εποχή που οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες δυσκολεύουν όλο και περισσότερο για τους εργαζόμενους, κάποιοι εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙ. Οι ευθύνες για όσους διοικούν την ΕΡΤ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και δεν μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο

Δεν υπάρχουν σχόλια: