Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Το τυρί το δείχνουν,τη ΦΑΚΑ όμως την ΚΡΥΒΟΥΝ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 09-09-09

Το τυρί το δείχνουν,τη ΦΑΚΑ όμως την ΚΡΥΒΟΥΝ!


Συνάδελφοι

Με επικοινωνιακά κόλπα και παράνομες διαδικασίες θέλουν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους. Διοίκηση και εργοδοτικοί «συνδικαλιστές»,προσπαθούν να παρουσιαστούν, από κοινού, ως αυτοί που «καίγονται» να υπογράψουν ΕΣΣΕ! Όταν τόσο καιρό η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, παρεμβαίνει ωμά στο εσωτερικό των συνδικάτων, επιλέγει συνομιλητές και τους βρίσκει! Για να διασπάσει, να διαλύσει τους Εργαζόμενους !
Παρουσιάζουν τάχα, ότι ήρθε η στιγμή έναρξης διαπραγματεύσεων, όταν 2 μήνες τώρα υπονομεύουν κάθε προσπάθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ για ΕΣΣΕ !
Ακόμα και όταν η Διοίκηση στις 3/9 προσέφυγε δικαστικά κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ, για να σταματήσει την κλήρωση Διαιτητή, οι «κολαούζοι» (ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.) -όπως τους αποκάλεσε ο δικηγόρος του Ε.Κ.Α.- απροκάλυπτα έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της εργοδοσίας και ο τέως Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Α. Κοντιζάς, ορίστηκε μάρτυρας υπέρ της Διοίκησης της ΕΡΤ! Η παρέμβαση υπέρ της Διοίκησης έγινε χωρίς απόφαση του Δ.Σ. του ΠΑΣΥΜΗΤΕ !

Κι όμως έχασαν τα συνεταιράκια!
Και τώρα που ο ΟΜΕΔ βγάζει απόφαση για την ΕΣΣΕ σε 10 ημέρες, ενώ ξέρουν ότι είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος, παίζουν πάλι το παιχνίδι της Διοίκησης! Το προεδρείο του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.- που σέρνει και άλλα 2 σωματεία σε αυτό τον εργοδοτικό παραλογισμό- στις 29 Μαΐου έστειλε την πρόταση του, για υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. στην ΠΟΣΠΕΡΤ που σήμερα δεν αναγνωρίζει!!!
Από την ακροαματική διαδικασία στις 3/9, αποδείχτηκε από έγγραφα που κατέθεσαν, ότι τα εν λόγω σωματεία ζήτησαν διαπραγματεύσεις στις 20 Ιουλίου και ο καλός εργοδότης έσπευσε να ορίσει διαπραγματευτές στις 23 Ιουλίου! Το αποκορύφωμα της μεθόδευσης είναι, ότι η εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΕΡΤ στον Χ. Παναγόπουλο για διαπραγματεύσεις ΕΣΣΕ, δόθηκε μόλις χτες !
Στην ίδια ρότα τα σωματεία, δεν είχαν πάρει εξουσιοδότηση από τα ΔΣ! Σπεύδουν να τις πάρουν αύριο σε Δ.Σ. που συγκαλούν !
Αυτά μάθαμε από τα έγγραφα, καθώς όλα έγιναν μυστικά–υπόγεια–υπονομευτικά!

Τους καλούμε την ύστατη στιγμή να έρθουν με την Εργατική πλευρά.
Να μη συμμετέχουν σε παρασκηνιακές επικοινωνιακές Φιέστες!
Να μην παραπλανούν άλλο τους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει πολλές φορές κληθεί σε διαπραγματεύσεις, όπως θα κληθεί από τον Διαιτητή του ΟΜΕΔ και απαιτούμε τη συμμετοχή της στη Διαιτησία.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΟΜΙΜΗΣ Ε.Σ.Σ.Ε. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: