Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Νέα μαζική συνέλευση συμβασιούχων στην ΕΡΤ





Νέα συνέλευση με μαζική συμμετοχή, πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Παρούσα η γενιά των 700 ευρώ και απόντες, όχι οι συμβασιούχοι, αλλά οι συμβολαιούχοι, αργόμισθοι και golden boys, για να είμαστε σαφείς και για να σταματήσει η λάσπη σε βάρος των πιο "μαύρων" εργαζομένων.
Αποφασίστηκε νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα και κινητοποίηση στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη για την οποία θα κληθούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μονίμων, αλλά και τα δημοσιογραφικά σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις στήριξης.

Άποψή μας είναι ότι ο αγώνας των συμβασιούχων σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από τις "τεχνικές" ιδιαιτερότητες των επί μέρους κλαδικών συμβάσεων, είναι ενιαίος για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και δυναμώνει όταν κάθε κλάδος "ανοίγεται" αναζητώντας κοινωνικές συμμαχίες και δεν αυτοπεριορίζεται αναζητώντας "δικές του λύσεις και εξαιρέσεις".

Άλλωστε ήταν σαφέστατος ο Γερουλάνος, όταν οι συμβασιούχοι τον ρώτησαν τί γίνεται με όσους είναι στο τρίμηνο υποχρεωτικής ανεργίας. "Να ξεχάσουν τα ρουσφέτια και ότι υπάρχουν και άλλοι άνεργοι" απάντησε προωθώντας αντιλήψεις κοινωνικού κανιβαλισμού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Στην συνέλευση μοιράστηκε το τεύχος νο 43 των Financial Crimes (χτες είχε μοιραστεί και στην εφημερίδα "Κέρδος"), καθώς και το τετρασέλιδο της "επιτροπής αλληλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών".
Διαβάστε τα επιχειρήματα μάχης του τετρασέλιδου στο:http://financialcrimesnews.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: