Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΜΑΤ στην ΕΡΤ


φωτο: σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα.
Tα ΜΑΤ σε κινητοποίηση συμβασιούχων έξω από την ΕΡΤ την ώρα του προεκλογικού ντιμπέιτ. Τότε ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, τώρα είναι ο "αντεξουσιαστής" όπως δηλώνει, Παπανδρέου, ενώ την ίδια ώρα σπαράσσεται εσωτερικά το ΠΑΣΟΚ, από την κατρακύλα που ακολουθεί.


Στην απόλυτη παρακμή έχει βυθιστεί το τοπικό παράρτημα (η κυβέρνηση δηλαδή) του ΔΝΤ. Έφερε τα ΜΑΤ (τα οποία στη συνέχεια αποσύρθηκαν) στην είσοδο της ΕΡΤ φοβούμενη νέες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που χάνουν τη δουλειά τους, την ίδια ώρα που υπογράφει νέα golden συμβόλαια για τηλεγλέντια, "εξαιρέσεις" για το ύψος που θα έχουν golden αμοιβές στελεχών και κάνει το κορόιδο για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος (και επί των ημερών της) με σκανδαλώδεις αμοιβές "υπερωριών" που κανονικά έπρεπε να έχουν ήδη οδηγήσει στον εισαγγελέα, όσους έχουν ευθύνες.
Οι Ρουσοπαναγόπουλοι μπορεί να εχουν φύγει ο μηχανισμός τους όμως έσπευσε γρήγορα να δηλώσει πίστη στη νέα κυβέρνηση και αυτή να τον αποδεχτεί, να του δώσει συγχωροχάρτι και να τον αξιοποιήσει.
Περιμένουμε από ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ τις απαιτούμενες αντιδράσεις, όχι με δελτία Τύπου, αλλά με απεργιακές κινητοποιήσεις και απεργιακά μέτρα στήριξής τους, όπως ενεργοποίηση απεργιακών ταμείων, συνελεύσεις και διακλαδικό συντονισμό, όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά συνολικά, άλλωστε ψηφίστηκε επί της αρχής, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και πρέπει να απαντηθεί η πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: