Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ό,τι δεν μπορούν να αγγίξουν οι εργοδότες το περιποιούνται οι κυβερνώντες.



ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Αθήνα, Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010
Ό,τι δεν μπορούν να αγγίξουν οι εργοδότες το περιποιούνται οι κυβερνώντες.
Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα της χώρας:
Άρθρο 22
1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτoς, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγρoτικoύ και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
2. Με νόμο καθoρίζoνται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές απoτύχoυν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.
Ο υπουργός εργασίας την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε μέσα στο κοινοβούλιο και ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκίνησε να βάζει τέρμα στις υπογεγραμμένες μέσω ΟΜΕΔ ΣΣΕ (διαιτητικές και μεσολαβητικές αποφάσεις) επικαλούμενος το μνημόνιο που απεδέχθησαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και τα κοινοβουλευτικά της δεκανίκια.
Ότι δηλαδή δεν μπόρεσαν οι εργοδότες να κάνουν, να μηδενίσουν δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα τις αυξήσεις έσπευσε αρωγός τους ο υπουργός εργασίας για να το επιβάλει με ένα ιδιότυπο κι αντισυνταγματικό απαγορεύειν.
Ουδέποτε τον είδαμε τον κύριο υπουργό ή την κυβέρνηση να επιβάλλουν δια νομοθετήματος πάγωμα τιμών στις ΔΕΚΟ και στα καταναλωτικά προϊόντα.
Ουδέποτε τον είδαμε να επιβάλλει δια νομοθετήματος την μεσολαβητική πρόταση του ΟΜΕΔ για 4πλασιασμό της αποζημίωσης απόλυσης μαζί με το πάγωμα των αυξήσεων.
Ουδέποτε είδαμε κυβέρνηση και υπουργούς να επιβάλλουν δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν το δημόσιο χρήμα, κατασπατάλησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ή τα τζόγαραν στο χρηματιστήριο και στα δομημένα.
Ουδέποτε επέβαλλαν δια νομοθετήματος την επιστροφή μιζών από τα στελέχη τους και τους παρατρεχάμενούς τους ή για τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων.
Ουδέποτε επέβαλλαν δια νομοθετήματος την επιστροφή σκανδαλώδους ύψους απολαβών, πλασματικών υπερωριών ή πλασματικών εξοδολογίων των διευθυντών, διοικητών ή στελεχών ΔΕΚΟ, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ που κατασπατάλησαν και διασπάθησαν δημόσιο χρήμα.
Κύριε υπουργέ εργασίας, κύριοι της κυβέρνησης το μόνο που θυμηθήκατε να κάνετε είναι η κατάργηση των εργατικών ΣΣΕ που δίνουν ψίχουλα αυξήσεων στους εργαζόμενους.
Όμως το σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουμε να περάσει η αντισυνταγματική ρύθμιση που καταργεί στην ουσία την ΣΣΕ μας για το 2010.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο σε συμπαράταξη με τις υγιείς δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος κι οργανωμένα να δώσουμε αμέσως σκληρή απάντηση σε κάθε ενέργεια που επιβουλεύεται το Σύνταγμα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά. ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ θα μας τα πάρουν όλα. Δεν θα υπάρχει κάτι να προστατέψουμε. Οι απολύσεις, η φτώχεια και ο κοινωνικός αυτοματισμός θα δημιουργήσουν την κοινωνία του θηρίου της Αποκάλυψης. Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στην αποδόμηση της ζωής μας ΤΩΡΑ.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ
http://www.ek-eter.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: