Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αηδιαστική μεταστροφή


Άρον-άρον μετά από πιέσεις των διαφημιστών αποσύρθηκε από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η ρύθμιση που προέβλεπε την εφαρμογή του συστήματος του αγγελιόσημου στα portals, μετά από πιέσεις των διαφημιστών.
Η ρύθμιση αυτή θα διευκόλυνε την άρση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων που εργάζονται στα portals, αλλά η κυβέρνηση του "αντεξουσιαστή που βρέθηκε στην εξουσία" και του ανθρώπου που έγινε αυτό τον καιρό "πιο σοσιαλιστής από ότι ήταν γιατί μεριμνά για τη στήριξη των αδικημένων", πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τους συναδέλφους των portals και στο βούρκο της απόλυτης πολιτικής αναξιοπιστίας τους συναδέλφους στα ΜΜΕ, που συνδικαλιστικά-πολιτικά αναφέρονταν στη νέα κυβέρνηση.

Ζητάμε να επανέλθει η σχετική διάταξη και μάλιστα να αποσαφηνιστεί πλήρως για όλα τα ιντερνετικά ΜΜΕ.


Δείτε την «προφητική» ανάρτησή μας
http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/06/portals.html


2)σε ανακοίνωσή του ο ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων:
Είναι αδιανόητο για το πολιτικό σύστημα του τόπου να αποσύρεται αναιτιολόγητα ένα ολόκληρο άρθρο του υπό συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων ασφαλιστικού νομοσχεδίου χωρίς εκείνοι που δεσμεύτηκαν δημόσια γι αυτό, το συνέταξαν, το συμπεριέλαβαν και το προώθησαν να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της «μυστηριώδους» απόσυρσης .

Πρόκειται για διάταξη, που καλύπτει την ασφάλιση των εργαζόμενων στο Διαδίκτυο και την τιμολόγηση και άρα τη φορολόγηση και τον έλεγχο των κερδών των διαφημιστών και των ΜΜΕ!

Το άρθρο 67 ορίζει α) την ασφάλιση των εργαζόμενων σε ιστοσελίδα ή πύλη του διαδικτύου που διατηρούν εφημερίδες, τηλεοπτικοί, ραδιοφωνικοί σταθμοί, περιοδικά και web τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα και β) την είσπραξη αγγελιοσήμου και φυσικά ΦΠΑ, από τη διαφήμιση που εμφανίζεται σε αυτά.

Απέσυρε, δηλαδή, η κυβέρνηση ένα άρθρο που διασφάλιζε στους εργαζόμενους ασφάλιση, στο ελληνικό Δημόσιο έσοδο και στα Ταμεία του Τύπου τον βασικό τους πόρο. Και δεν είναι τυχαίο ότι η απόσυρση συνοδεύτηκε από μπαράζ επιθέσεων με πληρωμένες διαφημίσεις στον Τύπο.


Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενός υγιούς αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης του κλάδου των ΜΜΕ, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζόμενων στον Τύπο ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να φέρει το άρθρο 67 για ψήφιση στη Βουλή. Και να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόσυρσή του, καθώς πρόκειται για κίνηση σαφώς εχθρική και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο, τον κλάδο των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων του Τύπου και σε βάρος της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: