Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Η ΕΤΕΡ για τις Αττικές Εκδόσεις


στην εποχή των σκλάβων ονειρεύονται να επιστρέψει η κοινωνία, εργοδότες και κυβέρνηση


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Αλληλεγγύη και κινητοποιήσεις είναι το όπλο μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους δημοσιογράφους που απολύθηκαν από τις Αττικές Εκδόσεις. Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων που ανακοινώθηκαν μαζί με τις ....διακοπές τους, σε εφαρμογή μιας συστηματικής πολιτικής που έχει στόχο την δημιουργία κλίματος τρόμου για να περάσει η σύντηξη της εργασίας, η υπερεντατικοποίησή της για την αναπλήρωση των κενών που φέρνουν οι απολύσεις, η αποδόμηση των ΣΣΕ και η επιστροφή σε εργασιακό Μεσαίωνα.

Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας πρόεδρος του ΣΕΠΤ Θ. Φιλιππόπουλος πρόσφατα δήλωνε ότι θα προχωρήσει σε βιομηχανοποίηση μιας καθαρά πνευματικής εργασίας, όπου ο εργαζόμενος θα απασχολείται σε όλο τον όμιλο των επιχειρήσεων, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο έργου, εφ’ όλης της ύλης και όπου προκύπτει κενό. Η πιλοτική εφαρμογή αυτού του «εργασιακού μοντέλου» στον Περιοδικό Τύπου, γίνεται με την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του υπουργείου προστασίας των εργοδοτών και έχει απότοκο την συστηματική αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 9.30 το πρωί έξω από τα γραφεία των Αττικών Εκδόσεων, (Κηφισιάς 40 Μαρούσι), που διοργανώνουν: η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), η Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΠΠΗΤ) και η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων. Διακηρύσσουμε την αλληλεγγύη μας στην εξαγγελθείσα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ζητάμε την σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής για να αναληφθεί συνολική πρωτοβουλία μπροστά στις ραγδαίες σε βάρος των εργαζομένων εξελίξεις.

Απολύσεις, αποδόμηση ΣΣΕ και κυβέρνηση είναι τα εργοδοτικά όπλα.

Ενημέρωση, κινητοποιήσεις και αλληλεγγύη είναι τα δικά μας όπλα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: