Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Σας τους χαρίζουμε


αναδημοσίευση από το www.fmvoice.gr



Προς τους Ιδιοκτήτες του Τύπου: Σας τους χαρίζουμε
Συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό.
Εκ μέρους όλων των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δημοσίως απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ Κώνστα, Καψή, Παυλόπουλο, Πρετεντέρη κ.λ.π. να τους… χαρίσει στην Ένωση Ιδιοκτητών.

Από την fmvoice.gr
Εμείς οι πολλοί, που δεν φαινόμαστε στα σύγχρονα στρατοδικεία των 8 και που βιώνουμε την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα του μέσου έλληνα, γίναμε δημοσιογράφοι για να υπερασπιζόμαστε μια και μόνο εξουσία: Του Λαού. Γίναμε δημοσιογράφοι για να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και την ελευθεροτυπία κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές.

Αυτοί οι λίγοι, με τους ακριβούς λαιμοδέτες και τα Armani κοστούμια (τα οποία φυσικά δεν πληρώνουν) αποτελούν την σύγχρονη πέμπτη φάλαγγα της «δημοκρατίας» της Siemens, των Ομολόγων, του Βατοπεδίου, των Τραπεζιτών και του Μίχαλου. Και φυσικά της… ανεξάρτητης δικαιοσύνης που γλύτωσε τους Χριστοφοράκους όλων των σκανδάλων. Αυτοί γίνανε δημοσιογράφοι για να υπερασπίζονται τα αφεντικά τους, τα γραφεία τύπου τους και τα pay roll τους.
Η αντιπαράθεση μεταξύ μας είναι σκληρή και μακρά. Προς το παρόν αυτοί κερδίζουν. Για αυτό παρέδωσαν μαζί με τους πολιτικούς συνεταίρους τους (Ν.Δ., Σημίτη, Γιώργο, Καρατζαφέρη, Ντόρα) την Ελλάδα στην κατοχή της τρόικας.

Όμως τον πόλεμο θα τον χάσουν. Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της κυβέρνησης και της τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της. Για αυτό τα δεύτερα των εισαγγελέων των 8 (Κώνστας, Παυλόπουλος, Καψής) ξεσάλωσαν.

Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους. Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την τρόικα. Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Για αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Υ.Γ. 1ο): Κύριε Κώνστα, κύριε Καψή, κύριε Λιάρε, αφού κόπτεστε τόσο για τον ελληνικό τουρισμό γιατί δεν αντιδράτε στο Μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση σας και το οποίο προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 ο ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες-προϊόντα εκτοξεύεται από το 11% στο 23% (ο δεύτερος υψηλότερος ΦΠΑ στην Ε.Ε. των 27);

Υ.Γ. 2ο): Προς όλους τους συναδέλφους μας: Τα ψέματα τελείωσαν. Ο κάθε δημοσιογράφος πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: