Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι εξελίξεις στην Απογευματινή


...αναδημοσίευση από το Blog των συναδέλφων της Απογευματινής...

To 2011 μας βρίσκει όλους μαζί, ενωμένους και αποφασισμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με την επόμενη πράξη να παίζεται στα δικαστήρια.

Δευτέρα (17/01) και Τετάρτη (19/01) εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει οι διοικητικοί υπάλληλοι και συντάκτες της Απογευματινής αντίστοιχα, ζητώντας την προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων μας. Υπενθυμίζεται ότι πλέον έχουμε κλείσει έξι ολόκληρους μήνες απλήρωτοι, και μετά την πρώτη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και τις πρώτες αγωγές, έχουμε προχωρήσει πλέον σε νέα ασφαλιστικά αγωγές και μηνύσεις για το σύνολο των δεδουλευμένων μας, αλλά και για το δώρο Χριστουγέννων, καθώς η διοίκηση της "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ" δεν έδειξε ούτε την ελάχιστη ανθρωπιά τις άγιες ημέρες των εορτών.

Οι απλήρωτοι και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζόμενοι έχουμε όμως εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Και πιστεύουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα μας προστατέψει για μία ακόμη φορά. Δεν ζητάμε άλλωστε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, παρά μόνο Δικαιοσύνη.

Η επόμενη μεγάλη δικαστική μάχη θα δοθεί στις 2 Φεβρουαρίου, οπότε εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ". Ο Γολγοθάς μας όμως δεν σταματά εκεί, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τρεις με τέσσερις μήνες αργότερα.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη, που πιστεύουμε ότι θα είναι δική μας. Περιμένουμε ως αυτονόητη την ηθική και υλική στήριξη των σωματείων μας, προκειμένου να αντέξουμε και να μην υποκύψουμε στην επιχείρηση εξόντωσης μας από τη διοίκηση της επιχείρησης, καθώς είναι προφανές ότι με όπλο την πείνα προσπαθεί να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε από τα νόμιμα δικαιώματα μας. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό μας. Αλλωστε όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρισκόμαστε αυτή την περίοδο αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές τσουνάμι καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, με στόχο την ηθική και οικονομική εξόντωση μας. Η αγωνία του καθενός από εμάς λοιπόν δεν μπορεί παρά να ενωθεί σε ένα κοινό αγώνα.

Καλή χρονιά και καλή δύναμη συνάδελφοι




Εργαζόμενοι στην "Α"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ?? ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΡΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν "το έχεις" καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Είσαι έξω από κάθε πραγματική κινητοποίηση, οπότε άσε τους άλλους να κάνουν αυτό που τους λέει η συνείδησή τους και κάτσε στην άκρη από αγώνες που δεν μπορείς ούτε να τους πιάνεις στο στόμα σου, ή έστω μείνε εκεί που έχεις μάθει να πλατσουρίζεις. Υπάρχυν και άλλες αναρτήσεις για την ψυχοθεραπεία σου.