Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΤ: Τα λέγαμε για το μπλακ άουτ


"Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εργασιών αναβάθμισης της κεντρικής ιστοσελίδας της ΕΡΤ Α.Ε. www.ert.gr, οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι περιορισμένες για τις επόμενες δύο ημέρες. Η ΕΡΤ Α.Ε. ζητεί την κατανόηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας, η οποία, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης, θα λειτουργήσει με βελτιωμένη εικόνα και περιεχόμενο."

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΕΡΤ έγινε αντικείμενο κριτικής από διαδικτυακούς τόπους, υπό το πρίσμα της ανακοίνωσης των ονομάτων για τους συμβασιούχους, ότι δηλαδή αποσκοπεί στην απόκρυψη των ανακοινώσεων που αναμένονται.

Σχόλιο του Blog
Στην μέχρι τώρα πορεία μας έχουμε ασκήσει κριτική αρκετές φορές και σκληρή. Στην ΕΡΤ, αφού γι αυτή θα μιλήσουμε, αυτή τη φορά θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Μπορεί την άλλη βδομάδα να έχουμε δίκες για εργασιακά θέματα, μπορεί αύριο να την κριτικάρουμε (ξανά) για το θέμα των συμβασιούχων και για πολλά άλλα, αλλά ο σέρβερ δεν έπεσε γι αυτό. Εδώ και λίγες μέρες χηρεύει η θέση του διευθυντή του τμήματος πολυμέσων (δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του προηγούμενου) και τα τεχνικά προβλήματα που ήδη υπήρχαν από το Δεκέμβρη, όταν ο απερχόμενος ήταν αδειούχος, διογκώθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς. Δείτε και την ανάρτησή μας που προειδοποιούσαμε στο http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html
Άλλο θέμα (και σωστή η όποια κριτική σε αυτό το επίπεδο, που κατά τη γνώμη μας αποτελεί το βασικό σημείο του προβλήματος) αν έπρεπε να είχε προβλεφθεί μια πιο ομαλή διαδικασία αλλαγής σκυτάλης και άλλο το θέμα της σκοπιμότητας. Στο καθημερινό εργασιακό επίπεδο, το σύστημα λειτουργεί με διαλείψεις, μία έρχεται και αναρτώνται κείμενα και πέντε δεν έρχεται και μένει χωρίς ενημέρωση. Από την ενημέρωση που έχουμε, γίνονται συνεχείς εργασίες για τη γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος. Άρα μπορεί και αύριο να γίνει η ανάρτηση των ονομάτων, αν κάποια στιγμή τα πράγματα είναι ομαλά. Ο καημός μερικών είναι πάντως η Γιουροβίζιον και αποτελεί κίνητρο να αντιμετωπιστεί γρήγορα το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: