Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η ΠΕΛ για την Χ.Κ. Τεγόπουλος

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ), απολκαλύπτει την παρελκυστική τακτική της πτωχευμένης εταιρείας και  καλεί όλους τους εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να βγάλουν συμπεράσματα.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων αφού ενημερώνει πως την Τρίτη 7 Οκτωβρίου κλήθηκαν οι δικηγόροι των εργαζομένων και τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ σε συνάντηση από τη δικηγόρο Ιωάννα Καλαντζάκου, με θέμα συζήτησης τα «Βασικά σημεία σχεδίου αναδιοργάνωσης της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.», εκφράζει τη δυσφορία της καθώς «η δικηγόρος κα Καλαντζάκου λειτουργώντας απ ότι φάνηκε για λογαριασμό του κυρίου Οικονομόπουλου, επέλεξε να μην προσκληθεί η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, παρόλο που εκπροσωπεί πάνω από 150 εργαζόμενους της παραγωγής».

«Φαίνεται πως ενόχλησε τον κύριο Οικονομόπουλο ότι το Σωματείο Λιθογράφων, ήταν το μόνο που κάλεσε σε αγωνιστική κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή και δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι ο νομικός δρόμος από μόνος του θα δώσει λύση», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Παρόλα αυτά, το Σωματείο Λιθογράφων παρευρέθηκε απρόσκλητο στη συνάντηση για να έχει εικόνα του τι σχεδιάζεται, τονίζουν. «Μέσα από την παρουσίαση του σχεδίου φάνηκε ότι για άλλη μία φορά ανάμεσα σε υποσχέσεις εκατομμυρίων ευρώ, τίποτα δεν εξασφαλίζει την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που οφείλονται στους εργαζόμενους. Αντί αυτού μιλάει για εργαζόμενους μετόχους και άλλα σχετικά. Όπως πριν από καιρό ακούγαμε υποσχέσεις πως η Ελευθεροτυπία θα συνεχίσει να βγαίνει από την 3η Όψη και από τα κέρδη σταδιακά θα καλύπτεται το χρέος, έτσι και τώρα ζητάνε να εναποθέσουν οι εργαζόμενοι τις ελπίδες τους στα επιχειρηματικά σχέδια του κάθε επενδυτή, χωρίς να γνωρίζουν ούτε καν το όνομά του.

Η πείρα από τη λειτουργία της 3ης Όψης έδειξε ότι όχι απλά δεν πήραν δεκάρα τσακιστή οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.Τεγόπουλος, αλλά και όσοι από αυτούς δούλεψαν στην 3η Όψη, προσλήφθηκαν με μισθούς πολύ κάτω από τις τελευταίες ισχύουσες κλαδικές ΣΣΕ και τελικά είναι και πάλι απλήρωτοι για πολύ καιρό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο των Λιθογράφων, «όταν κάποιοι άλλοι εύχονταν καλή επιτυχία στην επαναλειτουργία της Ελευθεροτυπίας και παρακαλούσαν να απασχολήσει όσο περισσότερους γίνεται, προειδοποίησε για το τι έρχεται και δυστυχώς τώρα επιβεβαιώνεται», σημειώνουν και προσθέτουν: «Φτάνει πια η κοροϊδία!».

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, καλεί όλους τους εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να βγάλουν συμπεράσματα. «Όσοι ανέθεσαν στα αστικά δικαστήρια να λύσουν το πρόβλημά τους και περιμένανε στον καναπέ τη δικαστική απόφαση που θα τους στείλει τα λεφτά στο σπίτι, είναι καταδικασμένοι να απογοητευτούν. Η έντονη κινητικότητα της εργοδοσίας και των διάφορων μνηστήρων της Ελευθεροτυπίας αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και αγωνιστική δράση» τονίζουν με νόημα.

Τέλος, καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση του Σωματείου Λιθογράφων την Κυριακή 12/10/14 στις 10:30π.μ. κάτω από τα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: