Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τwitterάκηδες και Facebookανοί




Κινητικότητα υπάρχει τον τελευταίο καιρό στα social media, με αιτήματα φιλίας, ακολούθων, συνδέσεων, κλπ και αυτό δεν είναι παράξενο.

Η χρήση των social media μπήκε και στα «προσόντα» των προς πρόσληψη δημοσιογράφων και έτσι βγήκε παγανιά και η φουρνιά της ΔΤ – ΥΕΝΕΔ – ΝΕΡΙΤ με αντίστοιχα αιτήματα να απευθύνονται σωρηδόν, ακόμα και στους αγωνιζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ.

Σε άλλα επίπεδα, εκτός του συγκυβερνητικού παραμάγαζου, ξεσπαθώνει κόσμος στο FB, τόσο που αν κάποιος τα έπαιρνε στα σοβαρά όλα αυτά που γράφονται και κυρίως αν μετασχηματίζονταν τα λόγια σε πράξεις, θα είχε πέσει προ πολλού η συγκυβέρνηση, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, ο Πούτιν και κάμποσοι άλλοι μαζί. Επίσης ίσως να είχαν διαλυθεί η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., οι εφοπλιστές θα είχαν παραδώσει μόνοι τους τα πλοία τους, οι τραπεζίτες θα διέγραφαν τα κόκκινα δάνεια και η εφορία θα επέστρεφε τον ΕΝΦΙΑ.

Η χρήση των social media για λογοδιάρροια και ελάχιστη πράξη, τείνει να τα μετατρέψει σε σύγχρονο ηλεκτρονικό «καναπέ».

Χρήσιμο είναι να θυμηθούμε πιο «παραδοσιακές» μεθόδους, όπως οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και γενικά η συλλογική δράση, face to face και όχι κάνοντας like.

Δεν υπάρχουν σχόλια: